Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

“Επαναστατικό ταμείο”: Οι Πυρήνες της Φωτιάς, οι χάρες και οι… ανταμοιβές

“Επαναστατικό ταμείο”: Οι Πυρήνες της Φωτιάς, οι χάρες και οι… ανταμοιβές

Μετά από προσεκτικές έρευνες τα ξημερώματα της Τρίτης (08.05.2018) η Αντιτρομοκρατική προχώρησε σε μία αιφνιδιαστική επιχείρηση και κατάφερε να “σπάσει” το επαναστατικό ταμείο. Η αστυνομία συνέλαβε 14 άτομα τα οποία φέρονται να “τροφοδοτούσαν” το λεγόμενο “επαναστατικό ταμείο”.

Τα 14 εντάλματα σύλληψης είχε εκδώσει ο ειδικός εφέτης ανακριτής και η επιχείρηση έγινε υπό άκρα μυστικότητα. Ανάμεσα στους 14 συλληφθέντες είναι 13 Έλληνες και ένας Αλβανός. Οι 11 είναι άνδρες και οι τρεις γυναίκες. Όλοι τους κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, στον λογαριασμό όπου κατέθεταν οι συλληφθέντες τα χρήματα και ο οποίος ανήκει στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, βρέθηκαν 4.000 ευρώ. Είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνονται άτομα για καταθέσεις στο λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο». Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να υπάρξει και συνέχεια.

Οι χάρες στους “Πυρήνες της Φωτιάς”

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι συλληφθέντες είναι συγγενείς φυλακισμένων για ποινικά αδικήματα και δεν έχουν καμία σχέση με τον αντιεξουσιαστικό ή “επαναστατικό” χώρο. Τα λεφτά “έμπαιναν” στον συγκεκριμένο λογαριασμό ως “αμοιβή” για διάφορες χάρες που έκαναν οι Πυρήνες της Φωτιάς μέσα από τη φυλακή. “Χάρες” όπως είσοδος κρυφά και παράνομα ενός κινητού μέχρι και αλκοολούχων ποτών. Όλα αυτά είχαν ένα τίμημα… που υπολογιζόταν ανάλογα με τη “χάρη” και “έμπαινε” στο… επαναστατικό ταμείο!

Η Αντιτρομοκρατική “έσπασε” το “επαναστατικό ταμείο”

Η μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι 14 συλληφθέντες φέρονται να τροφοδοτούσαν με χρήματα το “επαναστατικό ταμείο”. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα περισσότερα από τα χρήματα προέρχονταν από ληστείες και οι καταθέσεις γίνονταν σε λογαριασμό προσώπου που πρόσφατα είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και επίθεση κατά πολιτικού προσώπου.

Πρόκειται, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες από την αστυνομία, για τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, κατηγορούμενο και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και για την αποστολή του παγιδευμένου δέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ο λογαριασμός αυτός είχε ανοιχτεί με άλλο όνομα από το πραγματικό του συγκεκριμένου προσώπου και με πλαστά στοιχεία.

Οι αρχές αναζητούν τώρα τη διαδρομή του χρήματος, από τους συλληφθέντες έως το “επαναστατικό ταμείο”. Οι καταθέσεις ήταν είτε μικροποσά είτε μεγαλύτερα. Όπως φαίνεται από την κίνηση του λογαριασμού, τα χρήματα διατίθονταν σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζει η Αντιτροκρατική είναι αν τα χρήματα του “επαναστατικού ταμείου” προέρχονταν από ληστείες τραπεζών. Δεν έχει αποκλειστεί όμως το ενδεχόμενο να γινόταν ακόμα και έρανος!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗ ΠΑΝΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις