Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Επανεκλογή Ζέρβα δείχνει δημοσκόπηση για το Δήμο Θεσσαλονίκης – Μεγάλο προβάδισμα στον πρώτο γύρο, επικρατεί των Αγγελούδη και Πέγκα στον δεύτερο

Επανεκλογή Ζέρβα δείχνει δημοσκόπηση για το Δήμο Θεσσαλονίκης – Μεγάλο προβάδισμα στον πρώτο γύρο, επικρατεί των Αγγελούδη και Πέγκα στον δεύτερο

Με αέρα νίκης οδεύει προς τις εκλογές ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες όπως αποτυπώνει η τελευταία δημοσκόπηση που πραγματοποίησε για λογαριασμό του MyPortal.gr η εταιρεία GPO.

Στην δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε λίγα 24ωρα πριν την εκλογική μάχη ο Κωνσταντίνος Ζέρβας διατηρεί σημαντικό προβάδισμα στον πρώτο γύρο ενώ επικρατεί έναντι των συνυποψηφίων του στον δεύτερο γύρο.

Επίσης, διατηρεί μεγάλο προβάδισμα και στην καταλληλότητα για τη θέση του Δημάρχου αλλά και στην παράσταση νίκης.

Αναλυτικά τα ευρήματα της έρευνας:

Στις απόψεις των θεσσαλονικέων για τους υποψηφίους ο κ.Ζέρβας διατηρεί τις υψηλότερες θετικές απόψεις με 43.9% έναντι 34.3% του κ. Πέγκα και 34% του κ. Αγγελούδη αλλά και τις υψηλότερες αρνητικές με 49.4% έναντι 24.2% του κ. Πέγκα και 25.5% του κ. Αγγελούδη. Για τους δύο τελευταίους το 41.5% και 40.5% απαντά πως δεν τους γνωρίζει.

Στην πρόθεση ψήφου προηγείται με 31.2% ο κ. Ζέρβας και ακολουθούν με μικρή μεταξύ τους απόσταση ο κ. Αγγελούδης με 17.3% και ο κ. Πέγκας με 15.7%. Στην τέταρτη θέση εμφανίζεται ο κ. Τομπουλίδης με 5.7% και ακολουθούν η κα. Κέκη με 4.8%, ο κ. Καλόγηρος με 2.3%, ο κ. Τσαβλής με 1.7%, ο κ. Ζιαμπάζης με 1.1% και ο κ. Κουριαννίδης με 0.9%. Το 1.8% των ερωτηθέντων απαντά πως δεν θα ψηφίσει, το λευκό/άκυρο επιλέγει το 0.5% ενω μεγάλο ειναι το ποσοστό των αναποφάσιστων που φθάνει το 17%.

Στον δεύτερο γύρο ο κ. Ζέρβας φαίνεται να επικρατεί και απέναντι στον κ. Αγγελούδη και στον κ. Πέγκα. Στην πρώτη περίπτωση ο κ. Ζέρβας συγκεντρώνει 43.2% και ο κ. Αγγελούδης 37.5% και στην δεύτερη ο κ. Ζέρβας συγκεντρώνει 43.6% και ο κ. Πέγκας 33.7%.

Στην “παράσταση νίκης” δηλαδή στην ερώτηση “ποιός πιστεύετε πως θα εκλεγεί δήμαρχος, ο κ. Ζέρβας συγκεντρώνει 40.5% έναντι 19.5% του κ. Αγγελούδη και 6.4% του κ. Πέγκα.

Στην δε “καταλληλότητα” στην ερώτηση, δηλαδή “ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για δήμαρχο”, το 32.1% απαντά τον νυν δήμαρχο κ. Ζέρβα, τον κ. Αγγελούδη το 17.1% και τον κ. Πέγκα το 14.2%.

Πηγή: myportal.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις