Επανόρθωση και αποκατάσταση της αλήθειας για το Δήμαρχο Μεγανησίου Λευκάδος, κ. Παύλο Δάγλα

Λάβαμε από τον κ. Παύλο Δάγλα, και δημοσιεύουμε όπως έχουμε υποχρέωση, εξώδικο που αναφέρεται σε ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν στο newsit.gr.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα “Newsit.gr”, δηλώνει ότι παραπλανήθηκε από αναξιόπιστες πηγές και μη διασταυρωμένες πληροφορίες, που την οδήγησαν στη σύνταξη τόσο του δημοσιεύματος που αναρτήθηκε στις 15:18 της 18ης Ιουλίου του 2020 υπό τον τίτλο: “Μεγανήσι: Τα “παιχνίδια” με την… επιλεκτική άσφαλτο που δεν τιμούν κανέναν!”, όσο και του δημοσιεύματος το οποίο αναρτήθηκε στις 11:09 της 20ης Ιουλίου 2020 υπό τον τίτλο: “Μεγανήσι: Η άσφαλτος είχε τη δική της ιστορία – Παιχνίδια νεύρων από την δημοτική αρχή”, τα οποία προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη του Δημάρχου Μεγανησίου Λευκάδος, κ. Παύλου Δάγλα. Αμφότερα τα ανωτέρω δημοσιεύματα της εφημερίδας μας περιέχουν αναλήθειες, ανακρίβειες και αήθειες, που παρουσιάζουν τον κ. Παύλο Δάγλα, ως έναν Δήμαρχο, ο οποίος κατά παράβασιν των νομικών του καθηκόντων και θεσμικών εξουσιών, διαπλέκεται, και καταχράται της εξουσίας του, προκειμένου να ευνοήσει αθεμίτως, παρανόμως και επιλεκτικώς μόνον τους πολιτικούς και προσωπικούς του φίλους, κατά πλήρη διαστρέβλωση της αλήθειας και της πραγματικότητας. Αμφότερα τα ανωτέρω δημοσιεύματα συνετάχθησαν και αναρτήθηκαν κατά παράβασιν των κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, χωρίς να προηγηθεί οιαδήποτε και δη τεκμηριωμένη δημοσιογραφική έρευνα για τη διασταύρωση της αλήθειας, ή έστω προηγούμενη επικοινωνία με τον κ. Παύλο Δάγλα, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αναλήθειά τους.

Κατόπιν αυτών, η εφημερίδα “Newsit.gr”, όπως επιβάλλει ο νόμος και η δημοσιογραφική δεοντολογία, επανορθώνει και ΑΝΑΚΑΛΕΙ τόσο το δημοσίευμα που αναρτήθηκε στις 15:18 της 18ης Ιουλίου 2020 υπό τον τίτλο “Μεγανήσι: Τα “παιχνίδια” με την… επιλεκτική άσφαλτο που δεν τιμούν κανέναν!”, όσο και το δημοσίευμα, το οποίο αναρτήθηκε στις 11:09 της 20ης Ιουλίου 2020 υπό τον τίτλο: “Μεγανήσι: Η άσφαλτος είχε τη δική της ιστορία – Παιχνίδια νεύρων από την δημοτική αρχή”, ως αμφότερα αναληθή, δυσφημιστικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα στο σύνολό τους στο πρόσωπο του Δημάρχου Μεγανησίου Λευκάδος, κ. Παύλου Δάγλα, και διευκρινίζει στο αναγνωστικό κοινό αλλά και σε όλους όσους αναπαρήγαγαν το σχετικό δημοσίευμα τα εξής:

Τα όσα αναφέρονται τόσο στο δημοσίευμα που αναρτήθηκε στις 15:18 της 18ης Ιουλίου 2020 υπό τον τίτλο “Μεγανήσι: Τα “παιχνίδια” με την… επιλεκτική άσφαλτο που δεν τιμούν κανέναν!”, όσο και το δημοσίευμα, το οποίο αναρτήθηκε στις 11:09 της 20ης Ιουλίου 2020 υπό τον τίτλο: “Μεγανήσι: Η άσφαλτος είχε τη δική της ιστορία – Παιχνίδια νεύρων από την δημοτική αρχή”, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, δεν προήλθαν από διασταυρωμένες και ασφαλείς πληροφορίες και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με πράξεις, συμπεριφορές και γενικά την προσωπική και ηθική συγκρότηση και την άσκηση των θεσμικών και νομικών καθηκόντων του ως Δημάρχου Μεγανησίου, του κ. Παύλου Δάγλα.

Λέξεις και φράσεις αφενός μεν του από 18-7-2020 δημοσιεύματος όπως, ενδεικτικώς, “Μεγανήσι: Τα “παιχνίδια” με την… επιλεκτική άσφαλτο που δεν τιμούν κανέναν!”, “Αλλά αντί για καλντερίμι ή έστω κάτι άλλο παραδοσιακό ο δήμαρχος… έστρωσε άσφαλτο! Και δεν φτάνει αυτό. Η νέα άσφαλτος δεν είναι… για όλους…”, “… Ο επισκέπτης αναρωτιέται αν είναι κακοτεχνία, αν ο Δήμος έχει παραλάβει επισήμως το έργο ή αν όπως αναρωτιούνται κάποιοι τα σημεία που δε στρώθηκε η νέα άσφαλτος δεν είναι και τόσο τυχαία. Αν δηλαδή αντιστοιχούν με ιδιοκτησίες μη φιλικών στους τοπικούς άρχοντες προσώπων…”, αφετέρου δε του από 20-07-2020 δημοσιεύματος όπως, ενδεικτικώς, “Μεγανήσι: Η άσφαλτος είχε τη δική της ιστορία – Παιχνίδια νεύρων από τη δημοτική αρχή” “Το newsit.gr επανέρχεται σήμερα με νέες φωτογραφίες από την… επιλεκτική άσφαλτο που έστρωσε η δημοτική αρχή. Ένα έργο ημιτελές ή ένα έργο για συγκεκριμένου;…”, “…Πως εξηγείται όμως το γεγονός ότι η άσφαλτος σταματά μπροστά από ένα σπίτι και συνεχίζεται μετά από αυτό αλλά και σταματά μπροστά από μια ταβέρνα και συνεχίζεται μετά από αυτή; Είναι σύμπτωση ότι και στις δύο περιπτώσεις η δημοτική αρχή δρα τιμωρητικά απέναντι στον ιδιοκτήτη του σπιτιού και στον ιδιοκτήτη της ταβέρνας οι οποίοι τυγχάνει να μην είναι φιλικά προσκείμενοι στον τοπικό άρχοντα;…”, δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα, την πολιτική πορεία και την ενάσκηση των καθηκόντων του κ. Παύλου Δάγλα, ως Δημάρχου του Μεγανησίου Λευκάδος, την προσωπική και την ηθική του συγκρότηση, και ως εκ τούτου συνιστούν ψεύδη και συκοφαντίες που προσβάλλουν βαρύτατα την προσωπικότητά του.

Η εφημερίδα δεσμεύεται να παραλείπει εφεξής την δημοσίευση συκοφαντικών, αναληθών και δυσφημιστικών αναφορών για τον Δήμαρχο Μεγανησίου, κ. Παύλο Δάγλα, και να προβαίνει σε ενδελεχή διασταύρωση των στοιχείων και των πηγών της πριν δημοσιεύσει οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπο, την ηθική του ακεραιότητα και την άσκηση των καθηκόντων του ως Δημάρχου του Μεγανησίου Λευκάδος”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Παρατείνεται η προθεσμία για δηλώσεις φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών

Παρατείνεται η προθεσμία για δηλώσεις φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών

Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών μετά από απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών ... Διαβάστε περισσότερα
Lockdown: Παράταση μιας εβδομάδας στην Αττική εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Lockdown: Παράταση μιας εβδομάδας στην Αττική εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Οι ειδικοί μίλησαν και τώρα είναι η σειρά της κυβέρνησης να αποφασίσει αν θα υιοθετήσει την εισήγησή τους για άλλη μια εβδομάδα lockdown στην Αττική. Στις έξι το απόγευμα οι επίσημες ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά.
Υπόθεση Λιγνάδη: «Ευπρόσδεκτη η μήνυση από Κούγια», δηλώνει δικηγόρος στο newsit.gr

Υπόθεση Λιγνάδη: «Ευπρόσδεκτη η μήνυση από Κούγια», δηλώνει δικηγόρος στο newsit.gr

«Είναι ευπρόσδεκτη η εναντίον μου μήνυση από το Δημήτρη Λιγνάδη, την οποία προανήγγειλε ο Αλέξης Κούγιας», αναφέρει μέσω δήλωσης που έστειλε στο newsit.gr, o δικηγόρος ... Διαβάστε περισσότερα
Κλείνει ο σταθμός του Μετρό Πανεπιστήμιο από τις 16:30 – Νέα πορεία για Κουφοντίνα

Κλείνει ο σταθμός του Μετρό Πανεπιστήμιο από τις 16:30 – Νέα πορεία για Κουφοντίνα

Πορεία υπέρ του καταδικασμένου δολοφόνου της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας έχει προγραμματιστεί για τις 18:00 στα Προπύλαια.  Όπως ανακοινώθηκε, με εντολή ... Διαβάστε περισσότερα