Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Επεισόδια με απεργούς και αστυνομία έξω από το υπουργείο Εσωτερικών

Επεισόδια με απεργούς και αστυνομία έξω από το υπουργείο Εσωτερικών

Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης (14/12/2023) έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, όταν έφτασε η πορεία των εργαζομένων στους δήμους και στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Ένας εργαζόμενος στον τομέα καθαριότητας δέχεται απανωτά χτυπήματα με γκλοπ από δύο αστυνομικούς, στην είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών, όταν έφτασε η πορεία των εργαζομένων.

Οι δύο αστυνομικοί χτυπούν στο κεφάλι και στο σώμα δύο εργαζομένους και συνεχίζουν ακόμη κι όταν ο ένας πέφτει στο έδαφος και προσπαθεί να προστατευτεί.

Μόλις η πορεία των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην υγεία έφτασε στο υπουργείο Εσωτερικών, εκπρόσωποί τους ζήτησαν να τους επιτραπεί η είσοδος για να θέσουν τα αιτήματά τους.

Οι πόρτες της εισόδου παρέμειναν κλειστές και τότε, οι δύο εργαζόμενοι πήδηξαν τα κάγκελα και μπήκαν στο προαύλιο. Εκεί βρέθηκαν απέναντι στα προτεταμένα γκλόπ των αστυνομικών.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία προσπάθησαν να αποτρέψουν τον ξυλοδαρμό των συναδέλφων τους και δέχθηκαν τα χημικά των αστυνομικών.

Ο Κώστας Ρειτζόπουλος, μέλος διοίκησης συνδικάτου ΟΤΑ δήλωσε: «Εδώ με τα σωματεία μας από όλη την Ελλάδα ζητήσαμε το αυτονόητο να παραμείνουμε στη δουλειά η απάντηση της Υπουργού της Κυβέρνησης ήταν ΜΑΤ και να κλείσει την είσοδο του κτηρίου».

Οι εργαζόμενοι στους δήμους αλλά και στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας για την έλλειψη προσωπικού και τη μη μονιμοποίηση συμβασιούχων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις