Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Επεισόδια με Ρομά στο Μενίδι: Έβγαλαν σκάγια κάτω από το μάτι του διοικητή της ΟΠΚΕ

Επεισόδια με Ρομά στο Μενίδι: Έβγαλαν σκάγια κάτω από το μάτι του διοικητή της ΟΠΚΕ

Επτά συλλήψεις Ρομά και 10 τραυματίες αστυνομικοί, οι έξι από σκάγια και οι τέσσερις από ρίψεις αντικειμένων, είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης (06.12.2022), στο Μενίδι.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο διοικητής ομάδας ΟΠΚΕ που βρέθηκε στο Μενίδι όταν ομάδα Ρομά έκλεισε το δρόμο και άναψε φωτιές. Ένα από τα σκάγια βρήκε τον αστυνομικό στο πρόσωπο, κάτω από το μάτι αλλά του αφαιρέθηκε το πρωί της Τετάρτης. Νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Τα επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη που κατέληξε στον τραυματισμό 16χρονου Ρομά από αστυνομικό στο κεφάλι, με τον νεαρό να γίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Οι συγκεντρωμένοι, στην περιοχή Αυλίζα Αχαρνών, άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στο Μενίδι έγιναν 7 συλλήψεις.

Ακόμη, παραμένει κλειστή η περιφερειακή οδός Αιγάλεω καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την διάρκεια των επεισοδίων οι Ρομά πέταξαν πολλά ογκώδη αντικείμενα στο δρόμο και αναμένεται συνεργείο για να τα απομακρύνει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις