Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Επεισόδια Ν. Ηράκλειο: Έπιασαν 30χρονο Χρυσαυγίτη και ομολόγησε

Νέο Ηράκλειο

Μία σύλληψη έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής για την επίθεση που δέχθηκαν μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στο Ν. Ηράκλειο Αττικής, κατά την διάρκεια εκδήλωσης το απόγευμα της Κυριακής (3/10). Πρόκειται για έναν 30χρονο, μέλος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ομολόγησε τη συμμετοχή του στα επεισόδια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, o 30χρονος που συνελήφθη στα Άνω Λιόσια για τα επεισόδια στο Ν. Ηράκλειο έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές. Πριν από δυο χρόνια στην Καλλιθέα είχε συλληφθεί ξανά για επίθεση σε άτομα. Επίσης, τον περασμένο χειμώνα είχε προσαχθεί μετά τη συμμετοχή του σε πορεία αντιεμβολιαστών.

Υπενθυμίζεται ότι την το απόγευμα της Κυριακής 10-15 άτομα μαυροφορεμένα χωρίς διακριτικά εμφανίστηκαν στο σημείο που πραγματοποιούνταν εκδήλωση για τον έναν χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Οι δράστες επιτέθηκαν σε κόσμο που είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να τραυματιστούν. Ωστόσο κανένας τους δεν ήταν σε σοβαρή κατάσταση, και δε θέλησαν να πάνε στο νοσοκομείο.

Δείτε βίντεο από την χθεσινή επίθεση:

«Γνωστοί και οργανωμένοι οι φασίστες που μας επιτέθηκαν»

Ως «οργανωμένη φασιστική επίθεση» χαρακτήρισε την επίθεση που δέχθηκε η ΚΕΕΡΦΑ από ακροδεξιούς στο Νέο Ηράκλειο ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Πέτρος Κωνσταντίνου, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (4/10) στο MEGA.

«Οι φασίστες λειτουργούν εξοπλισμένοι και με σχέδιο» ανέφερε, σημειώνοντας ότι είναι γνωστοί που επιτέθηκαν στην ΚΕΕΡΦΑ. «Είναι γνωστοί και οργανωμένοι οι φασίστες που επιτέθηκαν στην ΚΕΕΡΦΑ. Ο επικεφαλής ήρθε με στρατιωτικό παράγγελμα. Η επίθεση ξεκίνησε λέγοντας πάμε, και ολοκληρώθηκε όταν ακούστηκε τέλος» δήλωσε ο Πέτρος Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΚΕΕΡΦΑ, οι ακροδεξιοί «πήραν το πράσινο φως από την ανοχή της αστυνομίας και από την ίδια κυβερνητική πολιτική που στοχοποιεί και επιτίθεται κατά εκπαιδευτικών και προσφύγων και ξαμολύθηκαν ξανά τα τάγματα εφόδου».

Τέλος, κατηγόρησε την αστυνομία ότι άργησε 20 λεπτά να επέμβει γιατι «είχε διακριτική παρουσία στην περιοχή».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες και από MEGA

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις