Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Επεισόδια στου Ρέντη: «Δεχθήκαμε και δεύτερη επίθεση» καταγγέλλει ο διμοιρίτης του 31χρονου αστυνομικού

Επεισόδια στου Ρέντη: «Δεχθήκαμε και δεύτερη επίθεση» καταγγέλλει ο διμοιρίτης του 31χρονου αστυνομικού

Σοκ έχει προκαλέσει ο βαρύτατος τραυματισμός του 31χρονου αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη που είχε ως αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του ποδιού του.

Ο διμοιρίτης της ομάδας των ΜΑΤ που βρέθηκαν στα επεισόδια στου Ρέντη περιγράφει στον ΣΚΑΙ καρέ καρέ την δολοφονική επίθεση από τους χούλιγκαν.

Μάλιστα λόγο για πολεμικό σκηνικό, με τις εκρήξεις να είναι συνεχείς ακόμη και την ώρα που προσπαθούσαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο αστυνομικό.

«Βλέπαμε την ανάφλεξη στο πόδι του, της ναυτικής φωτοβολίδας, πως τη ζούσε. Ήταν αξιοπρεπέστατος, ούτε ούρλιαζε, ούτε φώναζε, ούτε τίποτα μόνο παρακαλούσε να βγάλουμε από πάνω του αυτό το υλικό», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ήρθε πιο ψύχραιμος συνάδελφος αμέσως με το γάντι που είχε το αντίστοιχο, τράβηξε τα τρία τέταρτα της φωτοβολίδας. Έμεινε όμως ένα μέρος μέσα. Αμέσως προσπάθησα με το γάντι το δικό μου να το βγάλω αλά έβγαζα μόνο αίμα πάνω στην πληγή. Ήταν αδύνατο. Τον βάζουμε λοιπόν κάτω έχοντας της αισθήσεις και όση ώρα μιλάμε δεχόμαστε επιθέσεις. Βάλαμε τον συνάδελφο μου ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα για να ενεργούν οι συνάδελφοι μου που έπραξαν το τουρνικέ, το διπλό τουρνικέ, για να είναι υπό κάλυψη».

Όπως τόνισε ήταν η πρώτη φορά που αντικρίζει κάτι τέτοιο! «Όλα αυτά τα άτομα είχαν δει ότι είχαμε σύρει στο οδόστρωμα έναν άνθρωπο. Γιατί η περιοχή είχε μετατραπεί σε Γάζα. ‘Όταν δεχόμαστε τέτοιου είδους επιθέσεις με τέτοια μέσα, το επίπεδο της επίθεσης αλλάζει». Οι μολότοφ πέφτουν βροχή, και ο 31χρονος αστυνομικός δέχεται και δεύτερη επίθεση δευτερόλεπτα μετά την πρώτη.

«Αφού είχε δεχθεί την φωτοβολίδα τη ναυτική, προτιμήσαμε να τον βάλουμε στο έδαφος για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Αφού τον βάζουμε ήρθε και η εκρηκτική μολότοφ στο δεξί πόδι όπου αυτή μας έλουσε όλους όσοι ήμασταν εκεί. Και εκεί λοιπόν ο συνάδελφος έπαθε εσωτερική αιμορραγία. Έχουμε 2 εγκληματικές πράξεις εδώ. Η μία είναι η φωτοβολίδα και η δεύτερη, έχουμε μια εκρηκτική μολότοφ».

Οι χούλιγκαν ήταν πάνω από 200, λέει ο αστυνομικός και κάνει λόγο για ένα ολόκληρο οπλοστάσιο. «Το πρώτο πράγμα που ξεκίνησαν ήταν οι ναυτικές. Εγώ στα χρόνια υπηρεσίας που έχω, τόση ναυτική συσσωρευμένη δεν έχω ξαναδεί από το πρώτο δεκάλεπτο. Ήταν πολλές, ήταν διψήφιος ο αριθμός. Η συγκεκριμένη δεν γκελάρισε. Ήταν ευθεία βολή».

Την Πέμπτη απολογείται ο 18χρονος

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό όλων των ατόμων που πήραν μέρος στα επεισόδια στου Ρέντη το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Τα αποτελέσματα από τα DNA και τα αποτυπώματα που έχουν συλλεγεί, τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας αλλά και οι άρσεις των τηλεφωνικών επικοινωνιών που έχουν ζητηθεί για τουλάχιστον 18 πρόσωπα αναμένεται να οδηγήσουν σύντομα σε νέες συλλήψεις.

Ο 18χρονος που ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα τραυματίζοντας βαρύτατα τον υπαρχιφύλακα των ΜΑΤ αναμένεται το πρωί της Πέμπτης να περάσει το κατώφλι του ανακριτή Πειραιά προκειμένου να απολογηθεί για 3 κακουργήματα.

«Είναι τελείως διαφορετικό το ότι σημαδεύω έναν αστυνομικό από το ότι βρίσκει η φωτοβολίδα στο έδαφος και μετά πάει στον αστυνομικό», δήλωσε ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας.

Η αστυνομία ερευνά κάθε μαρτυρία και συναρμολογεί το παζλ των πληροφοριών για να βρει το πρόσωπο που οργάνωσε τα επεισόδια.

Πήραν DNA από τον αδελφό του 18χρονου

Για συμπληρωματική κατάθεση κλήθηκε στα γραφεία της ασφάλειας και ο 16χρονος αδελφός του καθ’ ομολογία δράστη, ο οποίος βρισκόταν και εκείνος στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» και ήταν ανάμεσα στους 424 που είχαν προσαχθεί και οδηγηθεί στο Μεταγωγών.

Οι αστυνομικοί ήθελαν ο 16χρονος να τους διευκρινίσει κάποια από τα σημεία της πρώτης του κατάθεσης καθώς έχουν μαρτυρίες στα χέρια τους που λένε ότι και εκείνος βρισκόταν μαζί με τον 18χρονο στα επεισόδια.

Μετά από εισαγγελική διάταξη καθώς είναι ανήλικος οι αστυνομικοί έλαβαν και από εκείνον δείγμα DNA.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις