Δευτέρα, 6 Μαΐ
19oC Αθήνα

Επεισόδια στου Ρέντη: Η εντολή στον 18χρονο και η ρίψη της φωτοβολίδας από τα 20 μέτρα

Επεισόδια στου Ρέντη: Η εντολή στον 18χρονο και η ρίψη της φωτοβολίδας από τα 20 μέτρα
Φωτογραφία: Eurokinissi

Λεπτό προς λεπτό περιέγραψε στις αρχές, ο 18χρονος κατηγορούμενος για τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από φωτοβολίδα την περασμένη Πέμπτη (07.12.2023), έξω από το κλειστό γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη”, στου Ρέντη.

Ο 18χρονος διηγήθηκε στους αστυνομικούς -σύμφωνα με πληροφορίες- κάθε του κίνηση από την στιγμή που έφτασε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τον αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

«Κάποια στιγμή άκουσα έναν άνδρα που φορούσε κουκούλα και full face να φωνάζει πάμε έξω στους μπάτσους. Δεν ξέρω τι με έπιασε από περιέργεια πήγα κι εγώ», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες στην προανακριτική του κατάθεση ο 18χρονος.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: «Πρέπει να είμασταν πάνω από 100 άτομα. Όλοι έτρεχαν και μαζί τους κι εγώ. Τότε αυτός που φώναξε να πάμε έξω με πλησίασε και μου έδωσε μια ναυτική φωτοβολίδα».

Στη συνέχεια -σύμφωνα με πληροφορίες- αφού αναφέρει ότι ήταν η πρώτη φορά που έπιανε ναυτική φωτοβολίδα και ότι δεν ήξερε πώς λειτουργεί, ο 18χρονος ανέφερε ότι ο άνδρας με το full face του είπε: «Βγάλε το καπάκι που έχει πίσω, τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους».

Ο 18χρονος επίσης αναφέρθηκε στην απόσταση που τον χώριζε από τους αστυνομικούς και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες είπε ότι ο «καθοδηγητής» έδωσε το σύνθημα για την επίθεση πετώντας πρώτος μια βόμβα μολότοφ.

Λίγο μετά την εκτόξευση της φωτοβολίδας και τον τραυματισμό του αστυνομικού, ο 18χρονος υποστήριξε ότι όταν την είδε να καρφώνεται στο σώμα του 31χρονου, τα έχασε και δεν περίμενε να γίνει κάτι τέτοιο. «Η απόσταση η δική μου από τον αστυνομικό που χτύπησα ήταν στα 20 μέτρα».

Αφού περιγράφει πώς επέστρεψε μέσα στο γήπεδο, ο 18χρονος αναφέρει ότι δεν γνωρίζει αν αυτός που του έδωσε την φωτοβολίδα ήταν ανάμεσα στα άτομα που έπιασε η αστυνομία.

Στη συνέχεια της κατάθεσης του, ο 18χρονος -αφού ανέφερε ότι δεν έχει κατηγορηθεί άλλη φορά στο παρελθόν- μίλησε για το κομμάτι της φωτοβολίδας που του έμεινε στα χέρια, εφόσον είχε χτυπήσει πρώτα τον αστυνομικό: «Κομμάτι της φωτοβολίδας που μου έμεινε στα χέρια αν θυμάμαι καλά ή το πέταξα σε χωράφι δίπλα στο γήπεδο, ή το πέταξα εκεί που εκτόξευσα τη φωτοβολίδα». Μάλιστα, όταν επέστρεψε μέσα στο γήπεδο είπε στον αδερφό του, αλλά και σε φίλους του: «μάγκες, έκανα μαλ@κί@. Χτύπησα με φωτοβολίδα αστυνομικό στο πόδι».

Ο 18χρονος φέρεται να μίλησε και για τον 26χρονο μάνατζερ του τράπερ, για τον οποίο είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό και ότι δεν τον είδε να ήταν έξω από το γήπεδο, όταν πήγαν για τα επεισόδια. Παράλληλα, όπως είπε ο 18χρονος,  ο 26χρονος μάνατζερ ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα στο οποίο εκμυστηρεύτηκε τη ρίψη της φωτοβολίδας στον αστυνομικό. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις