Δευτέρα, 6 Μαΐ
24oC Αθήνα

Επεισόδια στου Ρέντη: Ο 18χρονος ήθελε να ρίξει στον αέρα, έπεσε κι άλλη φωτοβολίδα, λέει ο Απόστολος Λύτρας

Επεισόδια στου Ρέντη: Ο 18χρονος ήθελε να ρίξει στον αέρα, έπεσε κι άλλη φωτοβολίδα, λέει ο Απόστολος Λύτρας

Προθεσμία για απολογηθεί την Πέμπτη (14.12.2023) ζήτησε και πήρε ο 18χρονος που ομολόγησε ότι αυτός ήταν που πέταξε τη φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη. Αμέσως μετά ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας, προχώρησε σε δηλώσεις λέγοντας πως ήθελε να ρίξει στον αέρα.

Ο Απόστολος Λύτρας μίλησε στους δημοσιογράφους λέγοντας πως με βάση το διαβιβαστικό της αστυνομίας ο 18χρονος ήθελε να ρίξει τη φωτοβολίδα στον αέρα και υποστήριξε πως ο πελάτης του δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι αυτή ήταν η φωτοβολίδα που τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό στου Ρέντη, καθώς έπεσε και δεύτερη φωτοβολίδα.

Ο κ. Λύτρας είπε ότι η πρόθεσή του ήταν να πετάξει τη φωτοβολίδα ψηλά: «Δεν είχε ξαναπετάξει ποτέ φωτοβολίδα. Του την έδωσε ένα άτομο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του».

Ισχυρίστηκε πως ο 18χρονος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν η δική του φωτοβολίδα ήταν αυτή που τραυμάτισε τον αστυνομικό, καθώς εκτοξεύτηκε και μια δεύτερη: «Είπε όμως ότι το χρώμα της φωτοβολίδα που κρατούσε ο ίδιος ήταν πορτοκαλί. Περιμένουμε να δούμε και τα στοιχεία της δικογραφίας για να δούμε αν ήταν η συγκεκριμένη φωτοβολίδα».

«Είχε πάει με παρέα στο γήπεδο, πράγμα το οποίο το έκανε συχνά. Δεν είναι οργανωμένος, δεν έχει κατηγορηθεί ή προσαχθεί ποτέ, δεν ανήκει σε σύνδεσμο οποιαδήποτε ομάδας» πρόσθεσε.

Συνέχισε τονίζοντας πως: «Ένα παιδί 18χρονων δεν ξέρω κατά πόσο, μέσα στον όχλο, θα ήξερε τις συνέπειες των πράξεων του. Δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Απασχολoύν όλη την κοινωνία τα επεισόδια σε αθλητικούς χώρους. Παιδιά 16-17-18 χρονών, δεν ξυπνάνε και φεύγουν από το σπίτι τους για να πάνε να σκοτώσουν. Μέσω κάποιων διαδικασιών μπαίνουν σε αυτές τις ενέργειες από κάποιους άλλους. Αυτό το κύκλωμα πρέπει να ξεσκεπαστεί».

Σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση του 18χρονου τόνισε ότι είναι σοκαρισμένος και ζητάει συγγνώμη: «Είναι πάρα πολύ στεναχωρημένος και σοκαρισμένος, ζητάει συγγνώμη για την ενέργειά του, ανεξάρτητα από το αν τραυματίστηκε από τη φωτοβολίδα που πέταξε ο ίδιος ή όχι. Και η οικογένεια του είναι συγκλονισμένη, θέλουνε με οποιονδήποτε τρόπο να είναι κοντά στον αστυνομικό».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις