Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Επεισόδια στου Ρέντη: Πού στρέφονται οι έρευνες για τον τραυματισμό αστυνομικού από φωτοβολίδα

Επεισόδια στου Ρέντη: Πού στρέφονται οι έρευνες για τον τραυματισμό αστυνομικού από φωτοβολίδα

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το αλεξίπτωτο της φωτοβολίδας που τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον αστυνομικό, το βράδυ της Πέμπτης (07.12.2023), κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το κλειστό γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη”, στου Ρέντη. 

Είναι πολύ πιθανό, στο αλεξίπτωτο της φωτοβολίδας που τραυμάτισε τον αστυνομικό στου Ρέντη, να υπάρχουν αποτυπώματα ή DNA, πουν να οδηγήσουν τις αρχές στον δράστη. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ALPHA, όταν οι δράστες των επεισοδίων κλείστηκαν μέσα στο γήπεδο, πήγαν στις τουαλέτες, έβγαλαν τις full face και τους έβαλαν φωτιά, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Ωστόσο, δεν κάηκαν ολοσχερώς και έτσι έχουν μείνει αποτυπώματα και DNA. 

Αυτός ήταν και ο λόγος που η εισαγγελέας ζήτησε να ερωτηθούν όλοι οι προσαχθέντες αν επιθυμούν να δώσουν δείγμα DNA στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται, ότι το άτομο είναι υποχρεωμένο να δώσει δείγμα DNA μόνο όταν έχει συλληφθεί. 

Έτσι, πηγές της αστυνομίας αναφέρουν πως όσοι δεν δέχθηκαν να δώσουν DNA, θα αντιμετωπιστούν διαφορετικά και θα ερευνηθούν οι λόγοι της άρνησης τους. 

Το STAR κατέγραψε τους 424 προσαχθέντες να βρίσκονται το βράδυ της Πέμπτης (07.12.2023) στον προαύλιο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου “Μελίνα Μερκούρη” και να φρουρούνται από αστυνομικές δυνάμεις, πριν οδηγηθούν στις κλούβες. Όλοι βγήκαν με τα χέρια ψηλά, ανά ομάδες των 10 ατόμων και σε έναν – έναν γινόταν σωματικός έλεγχος.

Στις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής (08.12.2023), ο χώρος εκκενώθηκε πλήρως. Τα ΜΑΤ αποχώρησαν και πήραν θέση οι άνδρες της ασφάλειας, οι οποίοι ξεκίνησαν να σαρώνουν το προαύλιο.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν επίσης να εντοπίσουν ίχνη πυρίτιδας, προκειμένου να καταλήξουν στον δράστη της δολοφονικής επίθεσης κατά του αστυνομικού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις