Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Επεισόδια στου Ρέντη: Στα ίχνη του καθοδηγητή της επίθεσης η ΕΛΑΣ – Το λάθος του με τη ναυτική φωτοβολίδα

Επεισόδια στου Ρέντη: Στα ίχνη του καθοδηγητή της επίθεσης η ΕΛΑΣ – Το λάθος του με τη ναυτική φωτοβολίδα

Το λάθος του μυστηριώδους καθοδηγητή, να χρησιμοποιήσει φωτοβολίδα για να δώσει το σήμα της έναρξης των επεισοδίων, έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη, είναι αυτό που, λένε οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ, θα «κουμπώσει» την ταυτοποίηση του και θα τον οδηγήσει στο πιάτο των Αρχών. 

Αν και στην ομολογία του, ο 18χρονος συλληφθείς, αποφεύγει να κατονομάσει το πρόσωπο που τον μετέτρεψε σε ανθρώπινο όπλο, δίνοντας του τη μοιραία φωτοβολίδα, για να στοχεύσει σε ευθεία βολή τον 31χρονο αστυνομικό των ΜΑΤ στου Ρέντη, δείχνοντας του μάλιστα και πως να τη χρησιμοποιήσει, επιμένοντας πως δεν διέκρινε τα χαρακτηριστικά του, γιατί φορούσε full face κουκούλα, εντούτοις οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, φέρεται να γνωρίζουν σε ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν για να τον βάλουν στο χέρι.

Μάλιστα εκτιμούν, ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψη του, γιατί όπως λένε «πηγές» στο newsit.gr, το πιθανότερο είναι ο κουκουλοφόρος καθοδηγητής, να χρησιμοποίησε φωτοβολίδα και όχι μολότοφ για να δώσει σήμα στην «αγέλη» των χούλιγκαν να εκτελέσουν την προσχεδιασμένη επίθεση.

Για τον λόγο αυτό, θεωρούν πως θα καταφέρουν να τον «δέσουν» με τα στοιχεία που θα προκύψουν από την ανάλυση του «πολεμικού» υλικού, που βρέθηκε έξω από το γήπεδο και ειδικότερα, τα υπολείμματα από τρεις φωτοβολίδες που χρησιμοποιήθηκαν στα επεισόδια.

Με απλά λόγια, ό,τι στοιχείο προκύψει – αποτυπώματα ή dna – θα χρησιμοποιηθεί για να καταφέρουν να τον ταυτοποιήσουν, καθώς ο άνδρας ηλικίας 35 – 40 ετών, ο καθοδηγητής και ενορχηστρωτής του δολοφονικού σχεδίου, που περιέγραψε ο 18χρονος, ταιριάζει με συγκεκριμένο πρόσωπο – παλιό γνώριμο των αρχών – το οποίο θεωρούν οι profillers της ΕΛ.ΑΣ ότι κρύβεται πίσω από το σχέδιο του Ρέντη. Μάλιστα, στη δικογραφία που σχηματίστηκε αποδίδεται στον άγνωστο Χ, ο ρόλος του ηθικού αυτουργού.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω τρέχουν συνδυαστικά με την ανάλυση του υλικού από τις κάμερες, καθώς οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ με οδηγό την περιγραφή του 18χρονου και άλλων προσώπων που προθυμοποιήθηκαν να μιλήσουν εκτιμούν ότι θα συμπληρώσουν τα κομμάτια του παζλ και θα φθάσουν σε συλλήψεις. Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι ο μυστηριώδης καθοδηγητής, δεν συμπεριλαμβάνεται στα 424 άτομα που προσήχθησαν.

Ο συγκεκριμένος, διέταξε τους χούλιγκαν να βγουν έξω από το γήπεδο και αφού έδωσε το σήμα ρίχνοντας πρώτος εναντίον των αστυνομικών, φρόντισε να εξαφανιστεί.

Τα πέντε άτομα και η φίλη του

Οι μαρτυρίες έξι ατόμων που έδωσαν πολύτιμα στοιχεία στις Αρχές, οδήγησαν το βράδυ του Σαββάτου, μετά από επιχείρηση στο σπίτι της φίλης του, στη σύλληψη του 18χρονου που εκτόξευσε τη φωτοβολίδα και έστειλε τον 31χρονο αστυνομικό να χαροπαλεύει στην Εντατική.

Από τα παραπάνω πρόσωπα, οι δυο που ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες μίλησαν και είπαν ότι ο 18χρονος ήταν αυτός που πέταξε τη φωτοβολίδα, δυο τον «κάρφωσαν» ανώνυμα, ενώ και η φίλη του λίγο μετά τη σύλληψη του ανέφερε πως ο νεαρός επέστρεψε από το γήπεδο, ήταν νευρικός και όταν τον ρώτησε «τι έχει;» της απάντησε ότι είχε πάνω του μια φωτοβολίδα και ανησυχούσε μην βρουν στοιχεία, που να τον ενοχοποιούν.

Μάλιστα, επιχείρησε να εξαφανίσει κάθε ίχνος που θα τον πρόδιδε και γι’αυτό έβγαλε και έπλυνε τα ρούχα του, ενώ φρόντισε να κλειδώσει και τους λογαριασμούς του στα social media.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις