Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Επεισόδια στου Ρέντη: Στον ανακριτή ο 18χρονος για να απολογηθεί για τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό

Επεισόδια στου Ρέντη: Στον ανακριτή ο 18χρονος για να απολογηθεί για τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό

Στον ανακριτή οδηγήθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης  (14.12.2023) ο 18χρονος που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό κατά τα επεισόδια στου Ρέντη, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. 

Ο 18χρονος θα απολογηθεί για τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό τη νύχτα των επεισοδίων στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του ο 18χρονος αναμένεται να πει ότι βρίσκονταν σε απόσταση 70 μέρτων μακριά από τον υπαρχιφύλακα των ΜΑΤ που τραυματίστηκε, ενώ θα ισχυριστεί ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν στόχευε κατά του άνδρα των ΜΑΤ.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα το πρωί.

Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του 18χρονου μέσα από μαρτυρίες από πρόσωπα κλειδιά στα οποία ο 18χρονος είχε εκμυστηρευτεί ότι το βράδυ της Πέμπτης μαζί με άλλα άτομα επιτέθηκαν σε αστυνομικούς κοντά στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη και ότι ο ίδιος τραυμάτισε τον αστυνομικό στο πόδι.

O 18χρονος ομολόγησε ενώ πλέον, η συμμετοχή του ταυτοποιείται και εργαστηριακά καθώς βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια του.

Σημειώνεται πως η έρευνα συνεχίζεται και στο κάδρο μπαίνει και ο μικρότερος αδελφός τους 18χρονου, ο οποίος κλήθηκε για νέα κατάθεση.

Μάλιστα, έδωσε γενετικό υλικό ενώ ειδικό κλιμάκιο του πήρε και αποτυπώματα καθώς υπάρχουν πληροφορίες που τον συνδέουν με τα επεισόδια.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις