Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Επεισόδια στου Ρέντη: Στον ανακριτή σήμερα ο 18χρονος – Έρευνες για τον «καθοδηγητή»

Επεισόδια στου Ρέντη: Στον ανακριτή σήμερα ο 18χρονος – Έρευνες για τον «καθοδηγητή»

Στον ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα Δευτέρα (11.12.2023) ο 18χρονος που ομολόγησε ότι αυτός είναι που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός. 

Στον 18χρονο που συνελήφθη για τον τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα και διώκεται, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών. 

Ο 18χρονος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι οργανωμένος οπαδός, και στην ομολογία του περιέγραψε πώς οι επικεφαλής των οπαδών τούς έδωσαν εντολή να βγουν από το γήπεδο και να επιτεθούν στα ΜΑΤ, και περιέγραψε πως τους εξόπλισαν με πολεμοφόδια και του εξήγησαν τον τρόπο που έπρεπε να εκτοξεύσει τη φωτοβολίδα.

Η αστυνομία πλέον προσπαθεί να φτάσει στους «καθοδηγητές», καθώς αυτοί εικάζεται ότι έδωσαν την εντολή για την επίθεση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται πέντε «καθοδηγητές» οι οποίοι είχαν προσχεδιάσει και οργανώσει την επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Μάλιστα, ο ένας από αυτούς, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι νεαρός σε ηλικία, έως 25 ετών, σεσημασμένος για υποθέσεις αθλητικής βίας και άλλα αδικήματα του ποινικού κώδικα.

Αυτός έδωσε εντολή να βγουν από το γήπεδο και με την βοήθεια των άλλων τεσσάρων οργανωμένων οπαδών, προμήθευσε τους χούλιγκαν με εκρηκτικές μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες και ρόπαλα.

Η αστυνομία εικάζει ότι είχαν σχεδιάσει από πριν την επίθεση στα ΜΑΤ και είχαν ανταλλάξει σχετικά μηνύματα. 

Τέλος, σημειώνεται πως οι αρχές είχαν στα χέρια τους τουλάχιστον δύο μαρτυρίες ότι ο 18χρονος ήταν αυτός που έριξε τη φωτοβολίδα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις