Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Επεισόδιο στο Αιγαίο: Συνεχίζει την περιπολία της η κανονιοφόρος “Αρματωλός”

Αρματωλός

Η κανονιοφόρος “Αρματωλός” του Πολεμικού Ναυτικού μετά τη σύγκρουση με του τουρκικό εμπορικό πλοίο “Karmate” συνεχίζει κανονικά την περιπολία της. Μετά το περιστατικό κινήθηκε νότια και θα επιστρέψει στο λιμάνι της Μυτιλήνης όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση στην οποία μετέχει.

Ο “Αρματωλός” έχει υποστεί ζημιές στο μεσόστεγο από τη σύγκρουση με το τουρκικό πλοίο. Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Όταν, μετά την ολοκλήρωση της περιπολίας της, δέσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης θα φανεί και το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Η κανονιοφόρος “Αρματωλός” είναι ένα σκάφος τύπου “OSPREY-55” με εκτόπισμα 516 τόνων, μήκος 54,75 μέτρα και πλάτος 10,50 μέτρα.

Το τουρκικό πλοίο που έπεσε πάνω του έχει μήκος 73 μέτρα και πλάτος 11 μέτρα.

Το περιστατικό ανοιχτά της Λέσβου χαρακτηρίζεται τουλάχιστον περίεργο καθώς ο Τούρκος καπετάνιος συνέχισε την πορεία του κατά παράβαση των κανόνων της θάλασσας και προκάλεσε τη σύγκρουση παρά τα σήματα που του έκανε το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, σπεύδοντας στη συνέχεια να αναπτύξει ταχύτητα για να μπει στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις