Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Ελληνική τραγωδία στην Ισπανία – Μαχητικό κατέπεσε πάνω σε άλλα αεροσκάφη – Δύο νεκροί και 10 τραυματίες – Συγκλονιστικό βίντεο

Ελληνική τραγωδία στην Ισπανία – Μαχητικό κατέπεσε πάνω σε άλλα αεροσκάφη – Δύο νεκροί και 10 τραυματίες – Συγκλονιστικό βίντεο

– Ένα απίστευτο αεροπορικό δυστύχημα στην Ισπανία, όταν ένα ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη κατά την απογείωσή του
– Το ελληνικό μαχητικό κατέπεσε μέσα στην πίστα του αεροδρόμιου πάνω σε σταθμευμένα αεροσκάφη
– Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης 6 από τους 10 τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση
– Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας ενημέρωσε ήδη τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα
– ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, διθέσιο αεροσκάφος F-16 κατέπεσε εντός της πίστας του αεροδρομίου της αεροπορικής βάσης του Los Llanos στο Albacete της Ισπανίας, κατά τη φάση της απογείωσης στις 16:40 ώρα Ελλάδος.

Το ελληνικό μαχητικό κατέπεσε μέσα στην πίστα του αεροδρόμιου πάνω σε σταθμευμένα αεροσκάφη, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την ισπανική El Pais να σκοτωθούν οι δύο πιλότοι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από το σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα έχουν τραυματιστεί 10 άτομα εκ των οποίων οι 6 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό μαχητικό κατά τη διάρκεια της απογείωσης, δεν είχε μεγάλη ώθηση, με αποτέλεσμα να καταπέσει πάνω σε άλλα αεροσκάφη που βρίσκονταν στην πίστα του αεροδρόμιου.

Από τη συντριβή πάνω στα άλλα αεροσκάφη προκλήθηκε φωτιά.

Στο σημείο βρίσκονται σωστικά συνεργεία, αλλά κανείς προς το παρόν δεν μπορεί να πει για την εθνικότητα των νεκρών και των τραυματιών.

Επίσημη ενημέρωση από τις ισπανικές αρχές αναμένει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας σχετικά με το συμβάν που σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα στην αεροπορική βάση του Los Llanos στο Albacete της Ισπανίας, με την πτώση ελληνικού διθέσιου F-16 εντός της πίστας του αεροδρομίου στη φάση της απογείωσης του.

Για τις πληροφορίες που ήλθαν σε γνώση του για το συμβάν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση του πληρώματος.

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να μεταβεί στον τόπο του συμβάντος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε