Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Έπιασαν κύκλωμα που διακινούσε μετανάστες με πλαστά έγγραφα και τεστ covid

Έπιασαν κύκλωμα που διακινούσε μετανάστες με πλαστά έγγραφα και τεστ covid

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολυήμερη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Το απόγευμα της 8ης Αυγούστου, στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, συνελήφθησαν τρία μέλη της σπείρας (δύο Έλληνες ηλικίας 18 και 22 ετών και 20χρονος αλλοδαπός, καθώς και δύο μετανάστες (διακινούμενοι).

Λίγο αργότερα συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας σε σπίτι στην Αθήνα, δύο Ελληνίδες που σχετίζονται με τη δράση του κυκλώματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το κύκλωμα προμήθευε μετανάστες με ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, έτσι ώστε αυτοί να αναχωρήσουν παράνομα από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και να πάνε σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή xώρα.

Η επιχείρηση που οδήγησε σε… χειροπέδες

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, τα μέλη της σπείρας μετέφεραν στις 8-8-2021 με αυτοκίνητο της σπείρας, τους δύο διακινούμενους στον Αερολιμένα Αθηνών. Με μεθοδικότητα τούς συνόδευσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης τους στα διαφορετικά σημεία ελέγχων και τους καθοδηγούσαν, με σκοπό να επιτύχουν την επιβίβαση σε αεροσκάφος με προορισμό ευρωπαϊκή χώρα, αφού προηγουμένως τους είχαν εφοδιάσει με τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, κάρτες επιβίβασης και διαγνωστικά αρνητικά τεστ covid.

Λίγο πριν φτάσουν στην πύλη εξόδου με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, προχώρησαν στον έλεγχό των διακινητών και των διακινούμενων και εν συνεχεία τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή τους αλλά και σε έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 6 τεστ covid, κάποια αμφιβόλου γνησιότητας και κάποια σε στοιχεία άλλων ατόμων, ταυτότητες, διαβατήρια, 1.740 ευρώ, το αυτοκίνητο και πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις