Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Επίδομα ενοικίου: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα έως 210 ευρώ τον μήνα!

επίδομα ενοικίου
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Την ερχόμενη Τετάρτη, 13.03.2019, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Θεανώ Φωτίου.

Το πρωί της 13ης Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον RealFM 97,8.

Τι είπε η Φωτίου για το επίδομα ενοικίου

Η κ. Φωτίου υποστήριξε ότι η πλατφόρμα θα λειτουργήσει με τις γνωστές διαδικασίες και σημείωσε ότι το επίδομα θα δοθεί και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, εφόσον το μισθωτήριο είναι από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η πληρωμή θα γίνει τον Απρίλιο, ενώ διευκρίνισε ότι όλες οι πλατφόρμες, όπως για το επίδομα ενοικίου τώρα, αλλά και εκείνες για το επίδομα παιδιού, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), κλπ, δεν κλείνουν, άρα ο κόσμος δεν πρέπει να αγχώνεται για τις αιτήσεις.

Εδώ να σημειωθεί πως για το επίδομα ενοικίου θα καταβληθούν από 70 έως και 210 ευρώ τον μήνα ανά νοικοκυριό, αναλόγως των κριτηρίων που θα δηλωθούν στις ηλεκτρονικές αιτήσεις..

Σχετικά με τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Φωτίου τόνισε: «Όταν μπήκαμε σε αυτήν την κυβέρνηση, δεν είχαμε εμπειρία και είχαμε έναν λαό που είχε διαρρήξει τη σχέση του με τα παλιά κόμματα και είχε επενδύσει πάνω μας. Περάσαμε δραματικές ώρες τον Σεπτέμβριο του 2015 και τον Ιούνιο, για να συνεννοηθούμε με τους δανειστές. Δεν τα είχαμε φανταστεί αυτά, αλλά ήταν μία συγκλονιστική στιγμή η προσπάθεια που κάναμε, δεν απαρνηθήκαμε ούτε στιγμή τον ριζοσπαστικό μας χαρακτήρα, αλλά είχαμε πάντα την αίσθηση ότι δεν δίναμε όλα αυτά που θέλαμε στο λαό. Ήταν τέσσερα πολύ δύσκολα χρόνια με πολύ μεγάλη αγωνία» υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Για το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, η κ. Φωτίου υποστήριξε ότι αυτό που έγινε, είναι ότι συριζικοποιήθηκε το ΠΑΣΟΚ. «Μεγάλα στρώματα του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς το 2015 ήρθαν προς εμάς» είπε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Φωτογραφίες αρχείου: Intime

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις