Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Επίδομα ενοικίου για τους πυρόπληκτους – Όλα τα ποσά

Επίδομα ενοικίου για τους πυρόπληκτους – Όλα τα ποσά

Από 300 έως 500 ευρώ κυμαίνεται το επίδομα ενοικίου και συγκατοίκησης για τους πυρόπληκτους της Αττικής και της Πελοποννήσου. Την Τρίτη (28.08.2018) εκδόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Το επίδομα ενοικίου και συγκατοίκησης δικαιούνται οι κάτοικοι της περιφέρειας Αττικής και της περιφέρειας Πελοποννήσου τα σπίτια των οποίων είτε κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα είτε κατεδαφιστέα μετά τις πυρκαγιές της 23ης και της 24ης Ιουλίου.

Όπως προβλέπεται στην απόφαση, επιδοτούνται οι πληγέντες, των οποίων καταστράφηκε η μόνιμη και κύρια κατοικία τους και οι οποίοι θα ενοικιάσουν ή θα φιλοξενηθούν σε σπίτι εντός της ίδιας περιφέρειας, εφόσον δεν διαθέτουν κενή ή δευτερεύουσα κατοικία σε απόσταση μικρότερη των 50 χιλιομέτρων από την πυρόπληκτη κατοικία τους, που να καλύπτει τις στεγαστικές τους ανάγκες.

Η επιδότηση για μεν τους ιδιοκτήτες, που διέμεναν στα σπίτια που υπέστησαν βλάβες, χορηγείται μέχρι την επισκευή ή ανακατασκευή τους και με ανώτατο χρονικό διάστημα τα δύο χρόνια, για δε τους ενοικιαστές των κατοικιών που υπέστησαν βλάβες, για έξι μήνες.

Αναλυτικά επιδοτούνται οι πληγέντες ως εξής:

  • Μεμονωμένα άτομα με 300 ευρώ το μήνα
  • Οικογένεια Δύο ατόμων με 350 ευρώ το μήνα
  • Οικογένεια Τριών ατόμων με 400 ευρώ το μήνα
  • Οικογένεια Τεσσάρων ατόμων με 450 ευρώ το μήνα
  • Οικογένεια Άνω των τεσσάρων ατόμων με 500 ευρώ το μήνα

Για κάθε μέλος της οικογένειας που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, ο αριθμός των μελών της οικογένειας, για τον υπολογισμό του ποσού της επιδότησης, προσαυξάνεται κατά ένα μέλος. Η επιδότηση χορηγείται ανά τρίμηνο. Η επιδότηση του πρώτου τριμήνου θα χορηγηθεί αμέσως μετά την έκδοση Απόφασης Δικαιούχου της εν λόγω επιδότησης.

Δεν απαιτείται από μέρους του δικαιούχου η προσκόμιση στοιχείων, τα οποία έχουν ήδη διατεθεί στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ως συνημμένα της αίτησης του δικαιούχου για τη διαδικασία χορήγησης της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης με τη μορφή επιδόματος.

Ορίζεται προθεσμία έξι μηνών, δηλαδή μέχρι τις 27-02-2018, για την υποβολή αίτησης στους αρμόδιους Τ.Α.Ε.Φ.Κ. και συγκεκριμένα:

  1. στον ΤΑΕΦΚ Ανατολικής Αττικής καταθέτουν οι πληγέντες των περιοχών Ανατολικής Αττικής και Βόρειου Τομέα Αθηνών
  2. στον ΤΑΕΦΚ Δυτικής Αττικής καταθέτουν οι πληγέντες των περιοχών Δυτικής Αττικής και Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας

Επισημαίνεται ότι η υποβολή των αιτήσεων στους ΤΑΕΦΚ θα γίνεται στους χώρους όπου έχουν γίνει και οι υποβολές των αιτήσεων για το εφάπαξ επίδομα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Δείτε όλη την απόφαση

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2018/08/ypourgikiapofasi_epidomaenoikiou.pdf”]

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις