Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κάρτα σίτισης και επίδομα ενοικίου: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Κάρτα σίτισης και επίδομα ενοικίου: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, αναμένεται να καταβάλλει το υπουργείο Εργασίας για 16η φορά την επιδότηση σίτισης, μέσω πίστωσης της Κάρτας Αλληλεγγύης. Τι ισχύει για το επίδομα ενοικίου.

Εως την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016, αναμένεται το υπουργείο Εργασίας να έχει καταβάλλει για 16η φορά την επιδότηση σίτισης, μέσω πίστωσης της Κάρτας Αλληλεγγύης. Πρόκειται για τη μηνιαία οικονομική ενίσχυση που χορηγείται μέσω της συγκεκριμένης κάρτας και λαμβάνουν περίπου 120.000 δικαιούχοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης. Να σημειωθεί ότι το ποσό της επιδότησης σίτισης ανέρχεται από 70 – 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το εισόδημα που δηλώνουν οι δικαιούχοι.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί και η καταβολή της επιδότησης ενοικίου, αν και δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί η σχετική ημερομηνία. Για την επιδότηση ενοικίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας ελέγχουν όλους τους επιδοματούχους, οι οποίοι διαβιούν στους 30 δήμους, που έχει ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Στόχος είναι με τη συγκεκριμένη καταβολή να ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης του συγκεκριμένου επιδόματος, μόνο γι’ αυτή τη συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων, οι οποίοι θα πρέπει να λαμβάνουν στο εξής τη μηνιαία ενίσχυση που τους αναλογεί, μέσω του ΚΕΑ. Στόχος είναι να κοπεί η επιδότηση ενοικίου μόνο σε όσους βρίσκονται εντός των παραπάνω δήμων και προς αποφυγή λαθών πραγματοποιούνται επανέλεγχοι των κωδικών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε