Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: Πού κυμαίνονται οι τιμές, ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: Πού κυμαίνονται οι τιμές, ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Ξεκίνησε από την Πέμπτη 15/10/2020 η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Δείτε που κυμαίνονται οι τιμές και ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: Η τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης είναι πολύ καλή, κοντά στα 80 λεπτά, επισημαίνει η πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής κ. Μαρία Ζιάγκα. Καλεσμένη στην εκπομπή «ΜEGA Σαββατοκύριακο», η κα Ζιάγκα ανέφερε ότι τέτοια εποχή πέρυσι, η τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης ήταν στο 1 με 1,10 ευρώ.

Πάντως ακόμη δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση αφού την άνοιξη οι περισσότεροι γέμισαν τις δεξαμενές εκμεταλλευόμενοι τις πολύ χαμηλές τιμές. Η κ. Ζιάγκα επανέλαβε την πρόταση των βενζινοπωλών να αντικατασταθεί το επίδομα θέρμανσης με τη μείωση του ειδικού φόρου. Έτσι, όλοι θα αγοράζουν φθηνό πετρέλαιο, επεσήμανε. Σημειώνεται ότι η περίοδος αγοράς για επιδότηση ισχύει από 15/10 έως 31/12. Η πληρωμή του επιδόματος θα γίνει τέλος του 2020 με αρχές του 2021.

Πέρα από το πετρέλαιο θέρμανσης εξετάζεται από την κυβέρνηση το ενδεχόμενο να επιδοτείται και το φυσικό αέριο. Εκτός επιδόματος μένουν τα καυσόξυλα και πέλετ.

Δείτε αναλυτικά τα κριτήρια και τα ποσά για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις