Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τις αιτήσεις

Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τις αιτήσεις

Άνοιξε η πλατφόρμα mythermansi της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης.

Το επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί σε δυο δόσεις ενώ το ύψος του επιδόματος που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα κυμαίνεται από το ποσό των 80 ευρώ έως και 650 ευρώ. Επίσης θα είναι διευρυμένο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιες καθώς φέτος καλύπτεται εκτός από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τα καυσόξυλα και το πέλετ για ορεινές και αραιοκατοικημένες περιοχές μέχρι 2.500 κατοίκους και το υγραέριο.

Η πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης θα γίνει σε δυο δόσεις ανάλογα με τα τιμολόγια αγοράς:

Έως την 31η Ιανουαρίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Έως την 31η Μαρτίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 28η Φεβρουαρίου 2021.

 

Τι αλλάζει στα κριτήρια

Τα εισοδηματικά κριτήρια όπως αναμενόταν παραμένουν τα ίδια. Για τον άγαμο ορίζονται στα 12.000 ευρώ και για τον παντρεμένο στα 20.000 ευρώ ενώ προστίθενται 2000 ευρώ για κάθε παιδί. Για τις μονογονεϊκές οικογένειες το όριο είναι τα 22.000 ευρώ και προστίθενται 2000 ευρώ για κάθε παιδί πέραν του πρώτου. Στα 130.000 ευρώ ορίζεται το περιουσιακό κριτήριο για τον άγαμο και στα 250.000 ευρώ για τον παντρεμένο.

Το επίδομα θα είναι κατ’ ελάχιστο 80 ευρώ και κατά μέγιστο 650 ευρώ, έναντι 400 ευρώ που ήταν πέρυσι. Το τελικό ποσό, ο κάθε δικαιούχος θα το μάθει μετά την υποβολή της αίτησης καθώς παίζει ρόλο ο Ταχυδρομικός Κώδικας αλλά και η οικογενειακή κατάσταση (σ.σ θα ακολουθήσει νέα υπουργική απόφαση). Σε έναν εκτενέστατο πίνακα που συνοδεύει την υπουργική απόφαση, γίνεται αντιστοίχιση του κάθε ταχυδρομικού κώδικα με έναν συντελεστή. Βάσει αυτού κρίνεται και το ύψος του επιδόματος. Όσο πιο κοντά στην μονάδα, τόσο μεγαλύτερο και το επίδομα.

Κατά συνέπεια σε αυτή την φάση ο καταναλωτής θα πρέπει να κάνει την αίτησή του και να αγοράσει τα καύσιμα. Προκειμένου να μπορέσει να λάβει το σύνολο του επιδόματος που δικαιούται, θα πρέπει η αξία των αγορών του να είναι διπλάσια του ύψους του επιδόματος. Να σημειωθεί επίσης ότι προβλέπεται προσαύξηση του επιδόματος κατά 10% για κάθε προστατευόμενο τέκνο του νοικοκυριού. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις