Σάββατο, 22 Ιουν.
34oC Αθήνα

Επίκεντρο ξένων δημοσιευμάτων το φετινό ρεκόρ τουριστικών εσόδων της Ελλάδας

Επίκεντρο ξένων δημοσιευμάτων το φετινό ρεκόρ τουριστικών εσόδων της Ελλάδας
In Time

Ο ελληνικός τουρισμός και οι εντυπωσιακές επιδόσεις που σημείωσε στα ταξιδιωτικά έσοδα έγιναν «πρωτοσέλιδο» σε ευρωπαϊκά δίκτυα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, επισημαίνουν πως η Ελλάδα αύξησε τις ταξιδιωτικές εισπράξεις ακόμα και σε σύγκριση με τον τουρισμό του 2019, που ήταν χρονιά – ρεκόρ.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «Le Figaro» αλλά και το γερμανικό «Der Spiegel» επικαλούνται στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ για τα έσοδα Αυγούστου και υπογραμμίζουν ότι παρά τις δυσκολίες που έφερε φέτος ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, η Ελλάδα κατάφερε να αυξήσει τις ταξιδιωτικές εισπράξεις με τον τουρισμό.

Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνουν ότι εφέτος τον Αύγουστο τα έσοδα που έφερε ο τουρισμός στη χώρα ήταν αυξημένα κατά 23,4% στα καταλύματα σε σχέση με το 2019, ενώ στα καταστήματα εστίασης η αντίστοιχη αύξηση έφτασε το 13,6%.

Στα ρεπορτάζ γίνεται αναφορά και σε δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, που τόνισε ότι τα ταξιδιωτικά έσοδα ενισχύουν τη μέση ελληνική οικογένεια και την εθνική οικονομία, καθώς και του Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννη Ρέτσου, ο οποίος εκτιμά ότι οι εφετινές τουριστικές εισπράξεις θα ξεπεράσουν τις αντίστοιχες του 2019 με αποτέλεσμα να αντισταθμιστούν οι απώλειες των δύο χρόνων πανδημίας.

«Η Ελλάδα, χτυπημένη από υψηλό πληθωρισμό, όπως πολλές ευρωπαϊκές χώρες, προβλέπει ανάπτυξη 5,3% φέτος και 2,1% για το 2023, σύμφωνα με το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού» αναφέρει χαρακτηριστικά η Le Figaro, ενώ το Der Spigel προσθέτει ότι οι ταξιδιώτες από τη Γερμανία αποτελούν «ομάδα» στόχο για το χειμερινό τουρισμό στην Ελλάδα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις