Ελλάδα

Επίκεντρο ξένων δημοσιευμάτων το φετινό ρεκόρ τουριστικών εσόδων της Ελλάδας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ελληνικός τουρισμός και οι εντυπωσιακές επιδόσεις που σημείωσε στα ταξιδιωτικά έσοδα έγιναν «πρωτοσέλιδο» σε ευρωπαϊκά δίκτυα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, επισημαίνουν πως η Ελλάδα αύξησε τις ταξιδιωτικές εισπράξεις ακόμα και σε σύγκριση με τον τουρισμό του 2019, που ήταν χρονιά – ρεκόρ.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «Le Figaro» αλλά και το γερμανικό «Der Spiegel» επικαλούνται στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ για τα έσοδα Αυγούστου και υπογραμμίζουν ότι παρά τις δυσκολίες που έφερε φέτος ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, η Ελλάδα κατάφερε να αυξήσει τις ταξιδιωτικές εισπράξεις με τον τουρισμό.

Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνουν ότι εφέτος τον Αύγουστο τα έσοδα που έφερε ο τουρισμός στη χώρα ήταν αυξημένα κατά 23,4% στα καταλύματα σε σχέση με το 2019, ενώ στα καταστήματα εστίασης η αντίστοιχη αύξηση έφτασε το 13,6%.

Στα ρεπορτάζ γίνεται αναφορά και σε δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, που τόνισε ότι τα ταξιδιωτικά έσοδα ενισχύουν τη μέση ελληνική οικογένεια και την εθνική οικονομία, καθώς και του Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννη Ρέτσου, ο οποίος εκτιμά ότι οι εφετινές τουριστικές εισπράξεις θα ξεπεράσουν τις αντίστοιχες του 2019 με αποτέλεσμα να αντισταθμιστούν οι απώλειες των δύο χρόνων πανδημίας.

«Η Ελλάδα, χτυπημένη από υψηλό πληθωρισμό, όπως πολλές ευρωπαϊκές χώρες, προβλέπει ανάπτυξη 5,3% φέτος και 2,1% για το 2023, σύμφωνα με το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού» αναφέρει χαρακτηριστικά η Le Figaro, ενώ το Der Spigel προσθέτει ότι οι ταξιδιώτες από τη Γερμανία αποτελούν «ομάδα» στόχο για το χειμερινό τουρισμό στην Ελλάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ξεσπά ο αδερφός της Σταυρούλας Λεβεντάκη: «Αυτά που είπε για μένα ο Σκοπιανός είναι γελοία, είναι ψεύτης και μαστουρωμένος»
«Οι ελπίδες έχουν λιγοστέψει, μάλλον δεν περιμένουμε το ευχάριστο τέλος, περιμένουμε απλά να λήξει έστω γρήγορα» λέει στο newsit.gr ο αδερφός της 45χρονης Σταυρούλας
Ο Σκοπιανός ενοικιαστής του σπιτιού της 45χρονης Σταυρούλας Λεβεντάκη
Κάρπαθος: Παρίσταναν τους λογιστές και έπειθαν τα θύματά τους να δώσουν χρήματα και κοσμήματα – 2 συλλήψεις
Σε μία περίπτωση, έπεισαν γυναίκα να κάνει ανάληψη χρήματα από ΑΤΜ - Ισχυρίζονταν πως πρέπει να καταγράψουν τα χρήματα και τα κοσμήματά τους για να πάρουν επιδοτήσεις από το κράτος και να αποφύγουν την φορολόγησή τους
Κάρπαθος: Παρίσταναν τους λογιστές και έπειθαν τα θύματά τους να δώσουν χρήματα και κοσμήματα – 2 συλλήψεις