Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Επιμένει απειλητικά η Τουρκία για την ελληνογαλλική συμφωνία: «Προβοκάτσια» ο «Παρμενίωνας»!

Επιμένει απειλητικά η Τουρκία για την ελληνογαλλική συμφωνία: «Προβοκάτσια» ο «Παρμενίωνας»!

Ο εκνευρισμός που προκαλεί στην Τουρκία η αμυντική συμφωνία που υπέγραψαν Ελλάδα και Γαλλία, δεν έχει τέλος. Αυτή τη φορά, η Άγκυρα προκαλεί και απειλή μέσω της εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας. Και αυτό λίγο μετά την προκλητική της NAVTEX για το πλοίο Nautical Geo. 

Μετά την παραληρηματική ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σήμερα (03.10.2021) ήρθε ακόμη μια, με απειλές κατά της Ελλάδας. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας δεν δίστασε μάλιστα να χαρακτηρίσει προβοκάτσια την άσκηση «Παρμενίωνας»!

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι η απόκτηση των γαλλικών φρεγατών γίνεται από την Αθήνα για να εξισορροπηθεί η κατάσταση με την Τουρκία. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας κατηγόρησε «παράνομες, επιθετικές και προβοκατόρικες ενέργειες στο Αιγαίο και στη Ανατολική Μεσόγειο».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Ελλάδα παραβιάζει συστηματικά το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών στο ανατολικό Αιγαίο. Όπως ανέφερε από τις αρχές του 2021 έχουν πραγματοποιηθεί… 1.989 παραβιάσεις με εναέρια και πλωτά μέσα. 

Κατηγορεί επίσης την Ελλάδα για την άσκηση Παρμενίωνας στη Χίο χαρακτηρίζοντας τη ως «παράνομη και προβοκατόρικη». «Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και της συμφέροντα της, και έχουν δοθεί εντολές στο ναυτικό στην αεροπορία και στο στρατό μας προς αυτή την κατεύθυνση» σημειώνεται. 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις