Ελλάδα

Επιμένει η Τουρκία με νέες παραβιάσεις και παραβάσεις στο Αιγαίο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Τα τουρκικά UAV αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Τουρκία αδιαφορεί για την κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή και συνεχίζει την προκλητική της συμπεριφορά στο Αιγαίο με νέες παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου και παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα (03.03.2026) το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, δύο τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) προχώρησαν σε τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών και τέσσερις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο βορειοανατολικό και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σημειώνεται πως τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σύλληψη πλοιάρχου στο Κερατσίνι για υπεράριθμους επιβάτες και παρατυπίες στη μεταφορά υγραερίου
Το πλοίο είχε μόλις αποπλεύσει με προορισμό τη Μύκονο, την Κω και τη Ρόδο, όταν έλαβε εντολή να επιστρέψει στον προβλήτα του Νέου Μώλου Δραπετσώνας για τη διενέργεια ελέγχου
Λιμενικό
Η ανακοίνωση της Aegean για την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελ. Βενιζέλος»: «Παρουσιάστηκε ένδειξη για πιθανή ύπαρξη καπνού»
«Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και η εταιρεία έχει ήδη μεριμνήσει για νέο αεροσκάφος προκείμενου να μεταβούν στον προορισμό τους» αναφέρει η ανακοίνωση
Aegean