Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Επιμένει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης για lockdown: «Αν δεν ήταν γιορτές θα έπρεπε να πάρουμε μέτρα αύριο»

Δημοσθένης Σαρηγιάννης για lockdown

Η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού προκαλεί έντονη ανησυχία, με όλο και περισσότερους ειδικούς να ζητούν αυστηρά μέτρα από την κυβέρνηση.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν μέτρα τύπου lockdown, όπως ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Γράφω μια εισήγηση η οποία θα σταλεί στο Μαξίμου την Παρασκευή», είπε, μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Είμαστε σε μια κατάσταση που χρειάζεται να ληφθούν μέτρα άμεσα ώστε να αποφευχθεί μια εκθετική αύξηση από τις αρχές και μέσα του Γενάρη. Από το τέλος του χρόνου περιμένουμε να κυριαρχήσει η ‘Όμικρον’ και είναι σημαντικό να σταματήσουμε αυτήν την ανάπτυξη στα σπάργανα».

«Το αργότερο 3 Γενάρη μέτρα»

Σύμφωνα με τον καθηγητή, «το αργότερο στις 3 Ιανουαρίου θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Κανονικά θα έπρεπε να ληφθούν αύριο».

Μοναδικό όπλο απέναντι στον ιό, ο εμβολιασμός.

«Ο εμβολιασμός με τρεις δόσεις μπορεί να δύσει τη λύση απέναντι στην ‘Όμικρον’ όμως χρειάζεται χρόνος για να φτάσουμε αυτόν τον στόχο. Ενδιάμεσα όμως δεν μπορούμε να την αφήσουμε να διασπαρεί, διότι μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα».

Ο καθηγητής θα εισηγηθεί μέτρα «που θα βοηθήσουν στη μείωση της μετάδοσης. Το lockdown του Μαρτίου 2020 με την αυστηρότητα που είχε, είχε την αποδοτικότητα που απαιτείται για να σταματήσει η ‘Όμικρον’ στα σπάργανά της».

Μέσα σε αυτά τα μέτρα είναι η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση.

«Τα σχολεία μετά τις γιορτές δε θα μπορούν εύκολα να ανοίξουν», κατέληξε.

Δείτε όσα είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Πηγή: Live News.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις