Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Επίσκεψη με νόημα στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

Έλληνες στρατιωτικοί

Την επίσκεψη του πρεσβευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία, Christian Berger, δέχτηκαν πριν από λίγες μέρες οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στη φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Η επίσκεψη του Ευρωπαίου αξιωματούχου στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς έγινε την περασμένη Δευτέρα (16 Ιουλίου) σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού πρακτορείου και μετά από συνεννόηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η επίσκεψη του πρεσβευτή της Ε.Ε. στην Τουρκία διήρκεσε περισσότερο από δυο ώρες. Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κουκλατζή και τους εξέφρασε την στήριξη της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά την υπόθεσή τους.

Μια μέρα μετά την επίσκεψη του Christian Berger, οι τουρκικές αρχές απέρριψαν ακόμη ένα αίτημα αποφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με το πρόσχημα πως δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα. Αφήνουν δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι σε βάρος τους κατηγορίες και να παραμείνουν φυλακισμένοι για τουλάχιστον δυο χρόνια!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις