Κυριακή, 16 Ιουν.
30oC Αθήνα

Επίσκεψη του Ιταλού Διοικητή Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος

Επίσκεψη του Ιταλού Διοικητή Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος

Ο Ιταλός Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Iταλικής Πολεμικής Αεροπορίας Frigerio Silvano, βρέθηκε από τις 21 έως τις 22 Μαΐου 2024, στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα.

Ο Ιταλός Διοικητής συνομίλησε στην 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα, με τον Έλληνα ομόλογό του, Υποπτέραρχο (Ι) Αλέξανδρο Κομητούδη, με τους δύο Διοικητές να πραγματοποιούν στη συνέχεια πτήση σε σχηματισμό εκπαιδευτικών αεροσκαφών τύπου T-6.

Σημειώνεται ότι αποστολή της 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120 ΠΕΑ) είναι η ακαδημαϊκή αλλά κυρίως η πτητική εκπαίδευση των Ικάρων και των νέων Ανθυποσμηναγών, ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες ικανότητες και δεξιότητες που απαιτείται να κατέχουν ως Αξιωματικοί Ιπτάμενοι και η διατήρηση της επιχειρησιακής διαθεσιμότητας των Εκπαιδευτών Αέρος, ώστε να εκτελούν πολεμικές αποστολές σε περίοδο επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΑ:

Από την Τρίτη 21 έως την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, o Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Iταλικής Πολεμικής Αεροπορίας, General S.A. Frigerio Silvano, στο πλαίσιο της τελετής αποφοίτησης των Ιταλών εκπαιδευόμενων Βασικού Σταδίου της 15ης Σειράς Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας ITAF, επισκέφθηκε την 120ΠΕΑ, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), Υποπτέραρχος (Ι) Αλέξανδρος Κομητούδης.

Στην τελετή αποφοίτησης παραβρέθηκαν επίσης ο Senior National Represetative της Ιταλίας του NATO Rapid Deployable Corps –Greece, Brigadier General Parmiggiani Giovanni, ο Ακόλουθος Άμυνας της Ιταλίας στην Ελλάδα, Colοnel Ortenzi Maurizio, ο Διοικητής της 120 ΠΕΑ, Σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Κοκώνης και ο Διοικητής της 364 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος (364ΜΕΑ), Αντισμήναρχος (Ι) Πέτρος Τσιούμας.

Κατά την παραμονή του στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, ο Ιταλός Διοικητής Αεροπορικής Εκπαίδευσης, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της 364ΜΕΑ και του εξομοιωτή πτήσεων των αεροσκαφών Τ-6, όπου εκπαιδεύονται οι Ιταλοί εκπαιδευόμενοι. Στη συνέχεια, ο ίδιος και ο Διοικητής ΔΑΕ συμμετείχαν σε πτήση σχηματισμού αεροσκαφών Τ-6.

Πηγή: onalert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις