Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Επιστολή της Ελλάδας στον IMO για τα δύο τάνκερ που κρατά παράνομα το Ιράν

Επιστολή της Ελλάδας στον IMO για τα δύο τάνκερ που κρατά παράνομα το Ιράν

Ενέργεια που παραβιάζει κατάφωρα διεθνείς κανόνες χαρακτηρίζει την κατάληψη των δύο ελληνικών δεξαμενοπλοίων από το Ιράν ο Έλληνας εκπρόσωπος στον ΙΜΟ (Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός). 

Σε επιστολή του προς τον ΙΜΟ (Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός) ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον Οργανισμό, πρέσβης στο Λονδίνο Ιωάννης Ραπτάκης σημειώνει ότι η κατάσχεση των δύο ελληνικών τάνκερ από το Ιράν και τους λεγόμενους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης, αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου της θάλασσας και των συμβάσεων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ)».

Στην επιστολή του ο κ. Ραπτάκης αφού παραθέτει όλα τα γεγονότα της κατάληψης των δύο πλοίων επισημαίνει ότι οι ενέργειες αυτές συνιστούν «σημαντική απειλή για την ασφάλεια και την προστασία της ναυτιλίας σε μια θαλάσσια διαδρομή ζωτικής σημασίας για τη διεθνή ναυτιλία», όπως χαρακτηριστικά τονίζει.

Click4more: Το Ιράν καλεί την Ελλάδα να τα… βρουν για τα δυο τάνκερ με «νουθεσίες»: Μη παίρνετε εντολές από τις ΗΠΑ, αποφύγετε τις φανφάρες

«Ως κράτος μέλος του ΙΜΟ, θα θέλαμε να καταδικάσουμε σθεναρά τις παράνομες αυτές δραστηριότητες και θα σας παρακαλούσαμε να κοινοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες σε όλα τα κράτη μέλη του ΙΜΟ, τις Διακυβερνητικές Οργανώσεις και τις μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Ραπτάκης.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ήδη ο ΙΜΟ έχει κοινοποιήσει την επιστολή του κ. Ραπτάκη σε όλα τα μέλη του και τις οργανώσεις με τις οποίες συνδιαλέγεται.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις