Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

«Επιστρατεύονται» 15.500 αναπληρωτές για να καλυφθούν τα κενά

Σε προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σπεύδει το υπουργείο Παιδείας ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις που υπάρχουν στα σχολεία λίγες μέρες πριν από την έναρξη της σχολικής περιόδου.

Οι προσλήψεις έρχονται με κοινή υπουργική απόφαση και τη σχετική ανακοίνωση έκανε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στη συνάντηση που είχε, την Τετάρτη, με τους εκπροσώπους της ΔΟΕ. Η εξέλιξη άφησε απόλυτα ικανοποιημένους τους δασκάλους, που μίλησαν για «νίκη των εκπαιδευτικών».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δ. Μπράτης μάλιστα είπε ότι «παρά τις προβλέψεις του συμφώνου σταθερότητας ελήφθη αυτή η απόφαση, γεγονός που ερμηνεύεται και ως νίκη των εκπαιδευτικών».

Θετική χαρακτήρισε τη συνάντηση και η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ σε ανακοίνωση του το υπουργείο τόνισε ότι «κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση συγχώνευσης τμημάτων και ότι παραμένει το ίδιο θεσμικό πλαίσιο που ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια, για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη. Εξήγησε αναλυτικά όλα τα θεσμικά, διαρθρωτικά και οικονομικά μέτρα, ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα (εξορθολογισμός της διαχείρισης του εκπαιδευτικού δυναμικού, ανάκληση αποσπάσεων από διοικητικές θέσεις κλπ.)».

«Η συζήτηση ήταν ουσιαστική. Δόθηκαν περαιτέρω εξηγήσεις στη ΔΟΕ, για τον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας, σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό: των αποσπάσεων από σχολειό σε σχολείο, των αναπληρώσεων των κενών, αλλά και της όλης διαδικασίας κατανομής με ορθολογικό τρόπο του εκπαιδευτικού μας δυναμικού, έτσι ώστε στις 13 Σεπτεμβρίου να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση που υπάρχει σήμερα με πολλή αισιοδοξία» δήλωσε η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε