Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Επιστρέφει μετά από 168 ημέρες ομηρίας στο Τζιμπουτί ο Έλληνας ναυτικός!

Επιστρέφει μετά από 168 ημέρες ομηρίας στο Τζιμπουτί ο Έλληνας ναυτικός!

Στα Ελλάδα μετά από 168 ημέρες “ομηρίας” στο Τζιμπουτί της Αφρικής, επιστρέφει μετά από σκληρό αγώνα διαπραγματεύσεων, ο Α΄ Μηχανικός του πλοίου “Πτολεμαίος” Γιώργος Μπουγιούκας.

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την ανάδειξη του θέματος από το newsit.gr, αναφορικά με τον αγώνα που έδινε όλο αυτό το διάστημα η κόρη του Δέσποινα για την απελευθέρωση του και τα καλά νέα δεν άργησαν να έρθουν.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια στο newsit.gr ο πατέρας της επιστρέφει τα ξημερώματα του Σαββάτου “

Σήμερα στις επτά η ώρα θα φύγει για Αντίς Αμπέμπα και από εκεί για Ελλάδα. Λογικά τα ξημερώματα θα τον έχουμε κοντά μας” δηλώνει γεμάτη από χαρά η Δέσποινα Μπουγιούκα “Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ όλους αυτούς που βοήθησαν, έστω και τώρα, να έχει ένα αίσιο τέλος αυτή η ιστορία. Η αλήθεια είναι πως αν δεν τον δω να τον αγκαλιάσω δεν μπορώ να το πιστέψω. Το μαρτύριο τέλειωσε. Σημαντική ήταν η στήριξη και εκείνων που τον βοήθησαν στο Τζιμπουτί να πάρει το διαβατήριο του και τα πράγματα του, που όλο αυτό το διάστημα του τα κρατούσαν κι αυτά”.

Η χαρμόσυνη είδηση στην κόρη του Α’ μηχανικού ήρθε δια στόματος του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος της έστειλε μέχρι και φωτογραφία του πατέρα της από το Τζιμπουτί, να κρατάει στα χέρια του το διαβατήριο του, το οποίο όλο αυτό το διάστημα είχε κατασχεθεί από τις λιμενικές αρχές. Την φωτογραφία ανάρτησε η Δέσποινα Μπουγιούκα στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, με τους διαδικτυακούς της φίλους να τις εύχονται τα καλύτερα για την επιστροφή του πολυαγαπημένου της πατέρα “Ο Υπουργός κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, τήρησε το λόγο του. Ο πατέρας μου Γεώργιος Μπουγιούκας επιστρέφει. Αδημονούμε για την επιστροφή και των υπόλοιπων ναυτικών. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την συμπαράστασή σας”.

Το χρονικό της ομηρίας

Εκτός από τον Α’ μηχανικό στο Τζιμπουτί θα εξακολουθήσουν να αγωνιούν για την τύχη τους, οι άλλοι τρεις Έλληνες ναυτικοί, οι οποίοι ποιος ξέρει για πόσο ακόμα, θα παραμείνουν εκεί ανεβαίνοντας έτσι τον δικό τους Γολγοθά, μακριά από την πατρίδα και τις οικογένειες τους.

“Δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε. Θα παλέψουμε όλοι μαζί για την επιστροφή τους” αναφέρει η Δέσποινα Μπουγιούκα η οποία πριν από λίγες ημέρες είχε περιγράψει την δική της κραυγή αγωνία,ς καθώς και την απόφαση της να διαμαρτυρηθεί έξω από το υπουργείο ναυτιλίας στον Πειραιά.

Αφορμή για την ενέργεια της αυτή στάθηκε το σπαρακτικό μήνυμα του πατέρα της “Η ζωή μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Η Ελλάδα μας εγκατέλειψε. Εκπέμπουμε SOS”.

Οι εφιαλτικές στιγμές για τον 74χρονο Γιώργο Μπουγιούκα και την οικογένεια του ξεκίνησαν στις 15 Σεπτεμβρίου 2019, όταν το φορτηγό πλοίο, στο οποίο επέβαινε, κατασχέθηκε από τις τοπικές αρχές τρία μίλια ανοιχτά από το λιμάνι του Τζιμπουτί, λόγω οφειλών του Έλληνα πλοιοκτήτη. Το πλοίο αν και είχε πάρει από τον Ιούλιο τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα, με την οικογένεια να κάνει όνειρα για την υποδοχή του Α’ μηχανικού, ωστόσο αυτά εξακολουθούσαν και παρέμεναν ανεκπλήρωτα, με τον φόβο και την αγωνία να είχαν φωλιάσει στις ψυχές τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις