Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Επίθεση από πειρατές σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο στη Γουινέα

Επίθεση από πειρατές σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο στη Γουινέα

Επίθεση από πειρατές δέχθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο Sea Phantom, σε απόσταση 91 ναυτικών μιλίων δυτικά από το λιμάνι της Μπάτα στην Ισημερινή Γουινέα.

Το δεξαμενόπλοιο με το πλήρωμα των 19 ατόμων κινούνταν με 13 κόμβους όταν οι πειρατές κατάλαβαν προσπάθειες να ανέβουν πάνω σε αυτό. Ο καπετάνιος του πραγματοποίησε ελιγμούς προκειμένου να αποτρέψει την εισβολή, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Έτσι πάνω στο πλοίο που ΄φέρει σημεία των Νησιών Μάρσαλ, ανέβηκαν 8 άτομα τα οποία προσπάθησαν να το καταλάβουν, έτσι ώστε στη συνέχεια να ζητήσουν λύτρα από τους ιδιοκτήτες του για να το απελευθερώσουν.

Τα μέλη του πληρώματος, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση κινήθηκαν αμέσως προς το ειδικό δωμάτιο που βρίσκεται σε αυτές τις περιπτώσεις στον πύργο του πλοίου. Οι πειρατές δεν κατάφεραν να μπουν σε αυτό με αποτέλεσμα ο καπετάνιος με τη βοήθεια των 18 ανδρών του να οδηγήσουν το Sea Phantom στο λιμάνι του Μαλάμπο στην Ισημερινή Γουινέα.

Οι οκτώ πειρατές που δεν κατάφεραν να μπουν στο δωμάτιο ασφαλείας και να αλλάξουν την πορεία του πλοίου, τελικά το εγκατέλειψαν χθες το απόγευμα, ενώ τα μέλη του πληρώματος είναι όλα καλά στην υγεία τους.

Θανάσης Γερασιμίδης 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις