Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Επίθεση με βιτριόλι: Διακόπηκε η δίκη – Την Τετάρτη οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης

Επίθεση με βιτριόλι: Διακόπηκε η δίκη – Την Τετάρτη οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης

Ολοκληρώθηκαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας οι αγορεύσεις των νομικών παραστατών της Ιωάννας Παλιοσπύρου η οποία στις 20 Μαΐου 2020 δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι από την 36χρονη κατηγορούμενη. Η δίκη συνεχίστηκε και σήμερα με την Ιωάννα να βρίσκεται και πάλι στην αίθουσα.

Την Τετάρτη (27.10.2021) αναμένονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων της υπεράσπισης της 36χρονης κατηγορούμενης, η οποία σήμερα ήταν απούσα από τη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας.

Αντίθετα, παρούσα και σήμερα όπως και σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου ήταν το θύμα η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Μόλις τελειώσουν και οι αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης το δικαστήριο θα μπει στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται το αργότερο μέχρι την Παρασκευή και εν συνεχεία θα αποφασίσει την ποινή που θα επιβάλει στην κατηγορούμενη, Έφη Κακαράντζουλα.

Αν οι δικαστές υιοθετήσουν την πρόταση του εισαγγελέα έδρας, Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη, τότε η Έφη θα κηρυχθεί ένοχη για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, όπως της απαγγέλθηκε εξαρχής.

Αν υιοθετηθεί η θέση που διατυπώνει η υπεράσπισή της, τότε η δράστις της επίθεσης θα ακούσει το δικαστήριο να την κρίνει ένοχη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Κατά τον κ. Μαστραντωνάκη, πάντως, το δικαστήριο πρέπει να απορρίψει τον ισχυρισμό της κατηγορούμενης ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα και να αξιολογήσει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, τα οποία οδηγούν στο συμπέρασμα πως η Έφη «οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό τον θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις