Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο βήμα του μάρτυρα – Τι θα καταθέσει

Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο βήμα του μάρτυρα – Τι θα καταθέσει

Η σημαντικότερη, πιθανότατα, ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου είναι σήμερα (30.09.2021). Αμφίβολο αν η κατηγορούμενη θα εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου θα σταθεί απέναντι σε δικαστές και ενόρκους προκειμένου να καταθέσει για όσα συνέβησαν το πρωϊνό της 20ης Μαΐου 2020, όταν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, άλλαξε όλη η ζωή της. Όταν δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι.

Η 35χρονη, με αποφασιστικότητα και θάρρος, έχοντας δίπλα της τους δικηγόρους της, Απόστολο Λύτρα και Νίκο Αλεξανδρή, θα ανέβει στο βήμα του μάρτυρα προκειμένου να εξιστορήσει τι συνέβη στις 20 Μαΐου 2020, όταν η 36 κατηγορούμενη, Ε.Κ., της έριξε θειϊκό οξύ, σε τέτοια ποσότητα μάλιστα που σύμφωνα με όσα έχει κρίνει μέχρι σήμερα η Δικαιοσύνη, απειλήθηκε η ζωή της.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου θα περιγράψει, σε δικαστές και ενόρκους, επακριβώς τις συνθήκες, υπό τις οποίες έλαβε χώρα η επίθεση σε βάρος της.

Η κατάθεση της κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική αν και τα πραγματικά περιστατικά, δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν από αυτά που ήδη η Ιωάννα έχει περιγράψει στις προηγούμενες καταθέσεις της.

Θα ξαναζήσει την επίθεση με βιτριόλι

«Θα είναι μια δύσκολη διαδικασία, θα βιώσει ξανά τα όσα πέρασε. Από εκεί και μετά θα δεχθεί ερωτήσεις κι από τους δικαστές κι από τους δικηγόρους των δυο πλευρών» έχει αναφέρει σχετικά ο εκ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής, Απ. Λύτρας, και πρόσθεσε: «Η Ιωάννα το μόνο πράγμα που θέλει, είναι να μείνει ήρεμη και να εξηγήσει στους δικαστές αυτό που βίωσε. Ηρεμία χρειάζεται, όσο μπορεί να έχει το κορίτσι με αυτό που της έχει συμβεί. Έχω ξαναπεί ότι οι άνθρωποι στην ηλικία της Ιωάννας ασχολούνται με άλλα πράγματα, με τη δουλειά τους, την καριέρα τους, τον έρωτα. Η Ιωάννα με αυτό το πράγμα, απασχολείται με το σε ποιον γιατρό θα πάει, τι επέμβαση έχει να κάνει, τι θεραπεία έχει να κάνει. Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι αυτό το πράγμα».

Την ίδια στιγμή, η 36χρονη κατηγορούμενη δεν αναμένεται ούτε και σήμερα να παρευρίσκεται στη δικαστική αίθουσα 1 του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προκειμένου να παρακολουθήσει την ακροαματική διαδικασία.

Οι καταθέσεις της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Η πρώτη κατάθεση της Ιωάννας στην αστυνομία δόθηκε έξι ημέρες μετά την επίθεση σε βάρος και ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο σε ιδιαίτερη άσχημη κατάσταση.

Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, το πρωϊνό της 20ης Μαΐου 2020, πάρκαρε το αυτοκίνητό της απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Ελεούσας και κατευθύνθηκε προς το κτίριο που εργαζόταν. Τίποτα δεν την ανησύχησε ή της κίνησε υποψίες ότι κάτι κακό θα συμβεί.

«Έσπρωξα την γυάλινη πόρτα της εισόδου και μετά φτάνοντας στο ασανσέρ πάτησα το κουμπί για να το καλέσω. Ενώ περίμενα το ασανσέρ στηριζόμουν από το πόμολο με το δεξί μου χέρι. Ενώ με το αριστερό κρατούσα την τσάντα μου. Εκείνη τη στιγμή άκουσα θόρυβο από το υπόγειο και μου δόθηκε η εντύπωση ότι κάποιος ήταν κάτω. Εγώ σκέφτηκα ότι ίσως είναι η καθαρίστρια ή κάποιος άστεγος γιατί κάτι τέτοιο είχε ξανά συμβεί και πέρυσι που είχαμε βρει στο υπόγειο κάτι βαλίτσες και ένα τύπου στρώμα. Γι’ αυτό το λόγο δεν έδωσα σημασία και παρέμεινα στο σημείο κοιτώντας το πάτωμα» ανέφερε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Αυτό που δεν περίμενε ωστόσο ήρθε… Τα επόμενα λεπτά που ακολούθησαν άλλαξαν τη ζωή της για πάντα… «Όταν σήκωσα το βλέμμα μου είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα, η οποία ήρθε κοντά μου, με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από την γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση. Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε κάποιο καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρρευστο» είχε περιγράψει η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η συνειδητοποίηση μέσα σε ελάχιστο χρόνο ότι της είχαν ρίξει καυστικό υγρό, της έσωσε τη ζωή καθώς όπως εξιστόρησε στην κατάθεση της, έτρεψε άμεσα στο απέναντι φαρμακείο για βοήθεια, ουρλιάζοντας από τους πόνους. 

Το σοκ μετά την επίθεση

«Αισθανόμουν εκείνη τη στιγμή να πρήζεται το πρόσωπο μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στην φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο. Οι δύο γυναίκες που βρίσκονταν μέσα με κοίταζαν χωρίς να ξέρουν τι να κάνουν και εγώ γι’ αυτό το λόγο τους έλεγα να μου ρίξουν νερό. Μου έδειξαν που βρίσκεται ο νιπτήρας και τότε εγώ μπήκα μέσα και άρχισα να πλένομαι» είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου και συνέχισε λέγοντας πως η φαρμακοποιός της είπε να αφαιρέσει αμέσως τα ρούχα της.

Σε κατάσταση σοκ η Ιωάννα έβγαλε την μπλούζα, το παντελόνι της και τα παπούτσια της και συνέχισε να πλένεται. Ζητούσε από την φαρμακοποιό να καλέσει σε βοήθεια και να φωνάξουν ένα συνάδελφο της από την εταιρία που εργαζόταν.

«Αρχικά ήρθε μια συνεργάτιδά του γραφείου ασφαλιστική πράκτορας και ήταν με τη φαρμακοποιό να καλέσουν το 166. Μετά έφυγε αυτή και γύρισε μετά από λίγο με τον Π.Γ. Εγώ συνέχισα να ρίχνω νερό πάνω μου και μετά από λίγο με σκέπασαν με κάτι πρόχειρο καθώς ήμουν ημίγυμνη» εξιστορεί η Ιωάννα Παλιοσπύρου λίγα 24ωρα μετά την επίθεση.

Η ίδια κλήθηκε να καταθέσει ξανά στις 5 Ιουνίου, λίγες ημέρες πριν τη σύλληψης της 36χρονης, προκειμένου να πει στους αστυνομικούς αν υπήρχε κάποιο πρόσωπο που υποψιαζόταν, χωρίς να μπορεί να πάει το μυαλό της στην ταυτότητα του προσώπου που της είχε ρίξει το βιτριόλι.

Την επόμενη φορά που βρέθηκε απέναντι από τους αστυνομικούς στις 11 Ιουνίου 2020, η έκπληξη της ήταν μεγάλη. Η 36χρονη είχε συλληφθεί. Αυτό που είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στους αστυνομικούς ήταν ότι δεν είχαν οποιαδήποτε διαμάχη. «Την γνωρίζω, δεν έχω φιλικές σχέσεις μαζί της και δεν έχω καμιά έχθρα μαζί της» ανέφερε η Ιωάννα στους αστυνομικούς, όταν της έδειξαν τη φωτογραφία της γυναίκας που της επιτέθηκε.

Από τότε και μέχρι σήμερα ένα ερώτημα την βασανίζει, ο λόγος που η 36χρονη της επιτέθηκε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις