Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Επίθεση με βιτριόλι στη Ιωάννα Παλιοσπύρου: Έτσι επιλέχθηκαν οι ένορκοι στη δίκη

Επίθεση με βιτριόλι στη Ιωάννα Παλιοσπύρου: Έτσι επιλέχθηκαν οι ένορκοι στη δίκη

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020, ο δικηγόρος της, Νίκος Αλεξανδρής μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου και την εκπομπή «TLive» στον ALPHA.

«Δεχόταν αρκετές εισηγήσεις από τους γιατρούς της και το συγγενικό περιβάλλον της για να μην παραστεί στη δίκη», είπε αρχικά ο κ. Νίκος Αλεξανδρής, προσθέτοντας πως η Ιωάννα Παλιοσπύρου «εμφάνισε νέα ιατρικά προβλήματα, λόγω της πίεσης και του άγχους». Όπως είπε, ήταν η πρώτη φορά που βγήκε από το σπίτι της και ήρθε σε επαφή με τόσο κόσμο και χαρακτήρισε «ασέβεια» της κατηγορούμενης να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο. 

Στη συνέχεια ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, αναφέρθηκε στους λόγους που οι ένορκοι στη δίκη είναι μόνο άνδρες. Ο κ. Αλεξανδρής εξήγησε πως η διαδικασία γίνεται με κλήρωση. «Ήταν θέμα τύχης. Αλλά η υπεράσπιση έχει το δικαίωμα να εξαιρέσει τρεις ενόρκους και επέλεξε να εξαιρέσει τις γυναίκες που κληρώθηκαν». Εκτιμάται, ότι η υπεράσπιση προχώρησε σε αυτή την κίνηση, καθώς οι άνδρες θα παραμείνουν πιο αποστασιοποιημένοι, συγκριτικά με τις γυναίκες, που πιθανώς, εμπλακούν συναισθηματικά, βλέποντας την Ιωάννα Παλιοσπύρου και ακούγοντας από την ίδια όσα έζησε.     

Στις 30 Σεπτεμβρίου, η δίκη θα συνεχιστεί με την κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου για την ημέρα που έμελλε να της αλλάξει για πάντα τη ζωή. 

Ακούστε όσα είπε ο Νίκος Αλεξανδρής στην Τατιάνα Στεφανίδου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις