Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Επίθεση με βιτριόλι: Τι είπε η Έφη Κακαράντζουλα όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σπίτι της

Επίθεση με βιτριόλι: Τι είπε η Έφη Κακαράντζουλα όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σπίτι της

Η Έφη Κακαράντζουλα, η γυναίκα που σόκαρε το πανελλήνιο όταν έλουσε με βιτριόλι την άτυχη Ιωάννα Παλιοσπύρου, τιμωρήθηκε με ποινή κάθειρξης 15 ετών για την δολοφονική επίθεση.

Ο αστυνομικός που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης με την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου μιλά για πρώτη φορά και αναφέρεται στο πως έφτασαν οι αρχές στην δράστρια.

Ο Γιάννης Σγουρός ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν στην Καλλιθέα, αμέσως μετά την επίθεση με βιτριόλί ενώ ήταν αυτός που εντόπισε και συνέλαβε την Έφη Κακαράντζουλα.

Ο αστυνομικός μιλώντας στον Alpha αποκαλύπτει τα πρώτα λόγια που είπε η Έφη Κακαράντζουλα όταν την συνέλαβαν οι αστυνομικοί. Ακόμη σημειώνει πως οι πρώτες κινήσεις όταν έφτασε στον τόπο που έγινε η επίθεση με το βιτριόλι ήταν να “ασφαλίσει” τον χώρο και να μιλήσει με αυτόπτες μάρτυρες.

Παράλληλα εξηγεί βήμα βήμα πώς οδηγήθηκαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης, αξιοποιώντας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και τα λάθη που έκανε η δράστρια.

«Τι θέλει η ασφάλεια από εμένα;»

Ψύχραιμη φαίνεται πως ήταν η Έφη Κακαράντζουλα όταν οι αρχές έφτασαν στο σπίτι της καθώς αυτό που τους είπε αρχικά είναι «τι θέλει η Ασφάλεια από εμένα;».

Ο αστυνομικό εξηγεί πως “εννοούσε ότι δεν είχε καμία σχέση, καμία τριβή, με την Αστυνομία και την Ασφάλεια… Ήμασταν πλέον σίγουροι ότι ήταν η δράστις της επίθεσης”, ενώ αναφέρεται στα ευρήματα στο σπίτι της που ήταν σημαντικά για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

«Στο σπίτι της βρήκαμε την περούκα, την καπαρντίνα και την τηλεκάρτα με την οποία έκανε την κλήση στο ταξί», τόνισε ο αστυνομικός καταλήγοντας πως «σχεδίασε μία επίθεση, την πραγματοποίησε, θεώρησε ότι πέτυχε και τα κράτησε. Ήταν τα τρόπαιά της, ήθελε να τα βλέπει».

Ανακουφισμένη η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, μίλησε για πρώτη φορά, σε ζωντανή σύνδεση, αποκλειστικά στο LIVE NEWS, μία ημέρα μετά την απόφαση, η γυναίκα που της πέταξε στο βιτριόλι να οδηγηθεί για τα επόμενα 15 χρόνια στη φυλακή.

Καταδικασμένη για το έγκλημα που διέπραξε, μια απόφαση η οποία προσέφερε ανακούφιση στην Ιωάννα, δεν εξαφάνισε όμως, τον φόβο που συνεχίζει να έχει για τυχόν συνεργούς που κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι.

Η Ιωάννα, παρέμεινε αξιοπρεπής και ψύχραιμη από την πρώτη στιγμή της δίκης ως το τέλος. Αν και δυσκολεύτηκε πολύ να διαχειριστεί την πρώτη φορά που αντίκρισε μπροστά της, τη γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωή. «Έχει μετριαστεί ο φόβος μου, υπάρχουν εκκρεμότητες σχετικά με το ενδεχόμενο ύπαρξης συνεργών» ,δήλωσε ζωντανά στο LIVE NEWS.

Τα λόγια της Ιωάννας πάντα συγκινούν. Μιλά για τις σκέψεις, τα όνειρά της τους στόχους της. Η Ιωάννα ξέρει ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα για εκείνη, οι θεραπείες είναι συνεχείς και τα χειρουργεία που θα χρειαστεί δεκάδες. Ξέρει όμως, επίσης, ότι η αγάπη του κόσμου είναι ανεξάντλητη κι απ’ αυτήν αντλεί τη δύναμη που θα της χρειαστεί.

Η Ιωάννα, σύντομα, θα να κάνει γνωστά τα σχέδιά της για το μέλλον, τα οποία αφορούν κινήσεις της προκειμένου να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις