Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Επίθεση σε φωτορεπόρτερ στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα

Επίθεση σε φωτορεπόρτερ στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα

Την καταδίκη της εκφράζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, για την επίθεση που δέχτηκε φωτορεπόρτερ της “Εφημερίδας των Συντακτών” στο συλλαλητήριο του Σαββάτου (16.06.2018) έξω από την Βουλή ενάντια στην συμφωνία για το Σκοπιανό.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ ο συνάδελφος κάλυπτε φωτογραφικά το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, δέχθηκε βίαιη επίθεση από ομάδα νεοναζιστών.

“Αποτέλεσμα της επίθεσης των θρασύδειλων «αγνώστων» κρανοφόρων, ήταν ο ξυλοδαρμός του συναδέλφου και η απροκάλυπτη ληστεία του φωτογραφικού του εξοπλισμού” αναφέρει.

Επίσης καταγγέλλει πως “αν και παρόμοια κρούσματα απρόκλητης και ακραίας βιαιότητας έχουν συμβεί και στο παρελθόν, το τελευταίο συμβάν έγινε μπροστά στα μάτια των αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν στην Λεωφόρο Αμαλίας, χωρίς ωστόσο να επέμβουν, γεγονός το οποίο γεννά εύλογα ερωτήματα. Ευτυχώς ο συνάδελφος σώθηκε από τους άνανδρους τραμπούκους με την παρέμβαση άλλων διαδηλωτών που βρίσκονταν στο σημείο του περιστατικού και παρενέβησαν έγκαιρα.

Καλούμε συνεπώς τις αστυνομικές αρχές να διερευνήσουν το περιστατικό, αξιοποιώντας κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ταυτοποίηση των δραστών και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι παρόμοια φαινόμενα βίας ούτε θα μας τρομοκρατήσουν, ούτε θα μας πτοήσουν. Ήδη, με την συνδρομή της ΕΣΗΕΑ, ο συνάδελφος υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων“.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις