Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Προθεσμία στους δράστες για να απολογηθούν

ΑΣΟΕΕ Κεραμέως

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν στις 8 Ιανουαρίου 2021 ενώπιον του 31ου τακτικού ανακριτή έλαβαν οι οκτώ κατηγορούμενοι, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ότι συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ στις 29 Οκτωβρίου 2020.

Η φωτογραφία διαπόμπευσης του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους δράστες της επίθεσης ξύπνησε μνήμες άλλων εποχών.

Click4more Βρήκαν τους 8 που διαπόμπευσαν τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Οι 8 κατηγορούμενοι, επτά άνδρες και μία γυναίκα, οι έξι εξ αυτών φοιτητές, κατηγορούνται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ. για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για την επίθεση, οι δράστες έπιασαν τον πρύτανη από τον λαιμό απειλώντας έως και τη ζωή του, ενώ στη συνέχεια διέλυσαν τα πάντα στο γραφείο του πριν αποχωρήσουν.

Οι ζημιές που έγιναν είναι πολλών χιλιάδων ευρώ, ενώ οι ίδιοι έθεσαν αιτήματα υπέρ των καταλήψεων (μαθητικών ή φοιτητικών) πριν αποχωρήσουν. Μετά από λίγες ώρες, ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης η «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις