Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Επιχείρηση “Πάσχα”: Drones, ελικόπτερα και… κιάλια για τους «αντάρτες» του οβελία!

Επιχείρηση “Πάσχα”: Drones, ελικόπτερα και… κιάλια για τους «αντάρτες» του οβελία!

Μπλόκα στα διόδια, στα λιμάνια και τους σταθμούς του ΚΤΕΛ για όσους θέλουν να γίνουν… «αντάρτες» ενόψει Πάσχα. Ήδη η αστυνομία έπιασε τους πρώτους που επιχείρησαν να φύγουν από την Αττική. Όλα τα μέτρα της αστυνομίας, πως θα «κλείσουν» οι παράδρομοι.

Οδοφράγματα νερού, drones, ελικόπτερα, ακόμα και κιάλια νυχτερινής όρασης έχουν επιστρατευτεί από την ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να βάλουν «φρένο» στους «αντάρτες» που θα θελήσουν να σπάσουν την καραντίνα και να κατευθυνθούν το Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, για να… τραβήξουν την πέτσα από τον σουβλιστό οβελία.

Ήδη τα διόδια στα μεγάλα εθνικά δίκτυα της χώρας σχεδόν έχουν κλείσει και επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε όσους διαθέτουν ειδικές άδειες, στα στελέχη της Γ.Γ.Π.Π., τους αστυνομικούς και πάντα εν ώρα υπηρεσίας βέβαια, σε υγειονομικούς επίσης υπό όρους και βέβαια στα φορτηγά τροφοδοσίας προϊόντων.

Click4more Σκέφτονται ακόμη και πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας ανήμερα το Πάσχα

Παράλληλα εδώ και μια εβδομάδα έχουν χαρτογραφηθεί, έπειτα από εντολή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., όλες οι παράπλευρες οδοί σε εθνικές οδούς, αλλά και επαρχιακούς δρόμους που οδηγούν από τον έναν νομό στον άλλο, προκειμένου να στηθούν μπλόκα σε επικαιροποιημένα σημεία που μπορεί να τα ακολουθήσουν οι «αντάρτες», που οπωσδήποτε επιθυμούν να στροβιλίσουν τον οβελία με μεγάλες παρέες και υπό τους ήχους του παραδοσιακού κλαρίνου.

Βέβαια, μαζί τους θα γλεντά και ο κορονοϊός, με συντροφιά του την διασπορά. Αυτό λοιπόν προσπαθούν να προλάβουν οι αρμόδιοι και όπως όλα δείχνουν μάλλον θα τα καταφέρουν.

Η τεχνολογία θα είναι αρωγός στα σχέδια των επιτελών τις ΕΛ.ΑΣ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας καθώς θα επιτηρούνται από αέρος εθνικά και επαρχιακά οδικά δίκτυα, είτε από τα drone της ΕΛ.ΑΣ. είτε από τα ελικόπτερα που διαθέτει η Αστυνομία.

Μάλιστα για το λόγο αυτό θα επιστρατευτούν και τα ελικόπτερα  του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να συνδράμουν τα εναέρια μέσα της ΕΛ.ΑΣ. στην επιτήρηση των εθνικών οδών.

Φεύγεις για Πάσχα; Πληρώνεις!

Όπως είχαμε αποκαλύψει πρόσφατα από το newsit.gr, τα πρόστιμα στους «αντάρτες» θα είναι τσουχτερά, καθώς θα φτάσουν τα 300 ευρώ, ενώ θα αφαιρείται και το δίπλωμα μαζί με τις πινακίδες και το όχημα θα επιστρέφει στον μόνιμο τόπο κατοικίας του ιδιοκτήτη, ο οποίος θα πρέπει να έχει μαζί του και το έντυπο Ε1 για πιστοποίηση της μόνιμης κατοικίας.

Click4more Πέτσας: Θα φροντίσουμε να μην υπάρξει συνωστισμός στις εκκλησίες

Από το πρωί, στο μεταξύ, στα διόδια όλης της χώρας, κυρίως στα μεγάλα εθνικά δίκτυα έχουν στηθεί τα μπλόκα και ήδη έχουν τσιμπήσει τους πρώτους παραβάτες, ελάχιστους βέβαια, οι οποίοι πίστεψαν πως μπορούν έστω και νωρίς να ξεγελάσουν τους ανθρώπους του νόμου και να βρεθούν τελικά στα χωριά τους. Ευτυχώς δεν τα κατάφεραν.

Επίσης και για όσους καταφέρουν με «πειρατικό» τρόπο να βρεθούν στα χωριά τους και τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, καλό θα είναι να ξέρουν πως στη συνέχεια δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στην βάση τους μέχρι και τις 27 Απριλίου, όταν και λήγει (αν λήξει) η απαγόρευση κυκλοφορίας…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις