Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια με μια σύλληψη

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια με μια σύλληψη
Φωτογραφία αρχείου InTime News

Αργά το βράδυ της Τετάρτης (23.06.2021) η Αντιτρομοκρατική έκανε επιχείρηση σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια, ύστερα από πληροφορίες πως εκεί βρίσκονταν άτομα που ίσως σχετίζονταν με τη βομβιστική επίθεση στον Άγιο Διονύσιο, την αποτυχημένη επίθεση στο Α.Τ. Ζωγράφου αλλά και μια επίθεση στη Σκωτία!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: η επιχείρηση στο διαμέρισμα στα Εξάρχεια έφερε μεν μια σύλληψη αλλά όχι για τρομοκρατία αλλά για κατοχή φωτοβολίδας. Μέσα στο διαμέρισμα όπου έγινε η έρευνα, η Αντιτρομοκρατική βρήκε δυο άτομα, έναν άνδρα και μια γυναίκα ελληνικής καταγωγής, ενώ για έλεγχο στα εγκληματολογικά εργαστήρια πήρε ψηφιακά αρχεία, tablet κ.α..

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στα Εξάρχεια έγινε ύστερα από πληροφορίες που έφτασαν στις αρχές πως εκεί ίσως να βρίσκονται άτομα που εμπλέκονται στην βομβιστική επίθεση που είχε γίνει το Δεκέμβριο του 2018 έξω από τον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι αλλά και την αποτυχημένη επίθεση (σ.σ. η βόμβα με καρφιά δεν εξερράγη) στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου τον Δεκέμβριο του 2019.

Υπήρξε επίσης η πληροφορία από τις βρετανικές αρχές για σύλληψη Ελλήνων αντιεξουσιαστών για βομβιστική επίθεση στις 11 Ιανουαρίου του 2018 σε κάστρο στο Εδιμβούργο, στη Σκωτία.

Μετά την έρευνα, στην Αντιτρομοκρατική περιμένουν τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις των εργαστηρίων για τα ψηφιακά αρχεία που βρέθηκαν στο διαμέρισμα.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις