Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

eregister.it.minedu.gov.gr – Εγγραφές πρωτοετών: Τι να προσέξετε στην αίτηση σας

eregister.it.minedu.gov.gr – Εγγραφές πρωτοετών: Τι να προσέξετε στην αίτηση σας

Μέχρι την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 θα πραγματοποιούνται οι εγγραφές πρωτοετών φοιτητών στο eregister.it.minedu.gov.gr.

Το εγχειρίδιο για την εφαρμογή eregister.it.minedu.gov.gr και τις εγγραφές πρωτοετών φοιτητών, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι εισαγόμενοι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Εγγραφής.

Η διαδικασία απαιτεί από τους επιτυχόντες την χρήση μοναδικού συνδυασμού username και password. Ως username του επιτυχόντα, ορίζεται ο Κωδικός Εξετάσεων, όπως αυτός έχει αποδοθεί από το σχολείο του. O επιτυχών θα χρησιμοποιήσει ως password το ίδιο που χρησιμοποίησε για την υποβολή του Μηχανογραφικού του Δελτίου. Αν δεν το θυμάται, θα δημιουργήσει νέο password στο Λύκειο που είχε αποκτήσει το password για το Μηχανογραφικό.

Για επανέκδοση password θα πρέπει να απευθυνθείτε μόνο στο σχολείο που το είχατε εκδώσει αρχικά.

Η Γραμματεία του Τμήματος ή Σχολής, ελέγχει και αντιπαραβάλλει τον πίνακα των εισαγομένων που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση, όπως θα αποσταλεί ηλεκτρονικά από το ΥΠ.ΠΑΙ.Θ. με τον αντίστοιχο πίνακα επιτυχόντων που θα έχει ήδη αποσταλεί από το ΥΠ.ΠΑΙ.Θ. Σε κάθε περίπτωση η Γραμματεία μπορεί να ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά από τους εισαγόμενους. Οι επιτυχόντες θα κληθούν από τις Γραμματείες των Τμημάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα, που θα καθοριστεί από τις Γραμματείες κατά περίπτωση, να παραλάβουν τους κωδικούς για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές ακαδημαϊκές υπηρεσίες με την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας, ή του διαβατηρίου τους. Η παραπάνω προθεσμία είναι αποκλειστική και δεσμευτική και ισχύει για την εγγραφή των εισαγομένων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για τους οποίους θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική εγγραφή.

Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιος που έχει εγγραφεί σε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν μπορεί να εγγραφεί στη νέα Σχολή ή στο Τμήμα εισαγωγής του, αν δεν διαγραφεί προηγουμένως από τη Σχολή ή το Τμήμα, στο οποίο είναι εγγεγραμμένος.

Όλες οι παραπάνω διαδικασίες εγγραφής ολοκληρώνονται είτε από τον ίδιο τον επιτυχόντα ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο.

eregister.it.minedu.gov.gr – Τι να προσέξετε

Κατά την εγγραφή, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο βήμα που παρουσιάζεται μία σύνοψη των στοιχείων που έχει εισάγει ο χρήστης σε όλα τα προηγούμενα βήματα, δηλαδή τα στοιχεία επιτυχίας του σύμφωνα με τα Πληροφοριακά Συστήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ο ΑΜΚΑ που συμπλήρωσε και η ημερομηνία γέννησης.
Αν διαπιστώσετε λάθος στον ΑΜΚΑ που είχατε συμπληρώσει, πατήστε διαδοχικά το κουμπί ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ για να μεταβείτε στην αντίστοιχη σελίδα και να τον τροποποιήσετε. Αν διαπιστώσετε λάθος στην εμφανιζόμενη ημερομηνία γέννησης, ενώ έχετε καταχωρίσει ορθά τον ΑΜΚΑ σας, απευθυνθείτε στο πλησιέστερο ΚΕΠ για να ζητήσετε επικαιροποίηση του στοιχείου στο Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ, επιδεικνύοντας την Αστυνομική σας Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή αντίστοιχο δημόσιο έγγραφο.
Θα είστε σε θέση να δείτε την επικαιροποιημένη πληροφορία, μόνο αν προχωρήσετε σε ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ της αίτησης μετά την επικαιροποίηση στα ΚΕΠ. Μετά την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ, τα στοιχεία της αίτησής σας δεν μπορούν να τροποποιηθούν, παρά μόνο στη Γραμματεία του Τμήματος επιτυχίας, επιδεικνύοντας τα αντίστοιχα έγγραφα.

Αν ο χρήστης διαφωνεί με κάποιο από αυτά θα πρέπει να πατήσει το κουμπί ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ για να μεταβεί στις αντίστοιχες σελίδες και να τα διορθώσει.

Αν τα στοιχεία που παρουσιάζονται στη σύνοψη είναι απολύτως ορθά, ο χρήστης θα πρέπει να επιλέξει την επιλογή “Αποδέχομαι την ορθότητα όλων των παραπάνω στοιχείων“.

Μόνο με την ενεργοποίηση του παραπάνω checkbox για την εγκυρότητα των στοιχείων που
παρουσιάζονται, θα ενεργοποιηθεί το κουμπί ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ και ο χρήστης θα είναι σε θέση να προχωρήσει στο επόμενο βήμα της διαδικασίας.

Μετά την οριστική υποβολή της ηλεκτρονικής προεγγραφής ο επιτυχών δεν θα έχει δυνατότητα περαιτέρω αλλαγών στις επιλογές του.

Μετά την οριστικοποίηση της ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής οι πρωτοετείς θα πρέπει να προχωρήσουν σε εκτύπωση της αίτησης τους. Ο χρήστης με το πάτημα του κουμπιού ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ θα δει ένα pdf με την αίτηση εγγραφής του.

Δείτε εδώ το εγχειρίδιο χρήσης

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/09/eggrafi.pdf”]

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις