Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Έρευνα για τη χρήση και την ποιότητα των χώρων πρασίνου στο πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας

Έρευνα για τη χρήση και την ποιότητα των χώρων πρασίνου στο πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας

Η έρευνα αποσκοπεί στην καταγραφή των απόψεων των κατοίκων της πόλης για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τους χώρους πρασίνου.

Έρευνα αξιολόγησης των χώρων πρασίνου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα πραγματοποιείται από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ και από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Αστικού Περιβάλλοντος και Ανθρώπινου Δυναμικού του Παντείου Πανεπιστημίου..

Η έρευνα αυτή απευθύνεται αποκλειστικά σε κατοίκους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Αθήνας και αποσκοπεί στη μελέτη της σχέσης των πολιτών με τους χώρους αστικού πρασίνου. Αποσκοπεί επίσης στην καταγραφή των απόψεων των κατοίκων της πόλης για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τους χώρους πρασίνου (αξιολόγηση υφιστάμενων χώρων, ανάγκη δημιουργίας νέων χώρων, κλπ).

Στο παρόν ερωτηματολόγιο συμπεριλήφθηκαν επίσης ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με το ζήτημα του Μεγάλου Περιπάτου, που έχει αρκετά παρόμοια χαρακτηριστικά με τους χώρους πρασίνου, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη χρήση και την αποτίμηση της ποιότητάς του από τους κατοίκους της Αθήνας. Όλες οι πληροφορίες που θα συλλεχθούν είναι εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς.

Λάβετε εδώ μέρος στη σχετική έρευνα.

Στόχος της έρευνας είναι να αναδείξει σε επίπεδο Δήμων, φτάνοντας αν γίνεται μέχρι και το επίπεδο της γειτονιάς, την άποψη του κόσμου για τους υφιστάμενους χώρους και τις ανάγκες για νέους.

Εξετάζεται επίσης αν οι κάτοικοι αναγνωρίζουν τις οικοσυστημικές υπηρεσίες των χώρων αυτών και ειδικότερα αυτές που αφορούν το μικροκλίμα, την συμβολή τους στην αντιμετώπιση της αστικής θερμικής νησίδας, τη συμβολή τους στον μετριασμό κινδύνων από πλημμύρες κτλ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις