Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Εργαζόμενοι ΥΠΠΟ κατά Μενδώνη για τον… Joker! «Σταματήστε να μας απειλείτε!»

Εργαζόμενοι ΥΠΠΟ κατά Μενδώνη για τον… Joker! «Σταματήστε να μας απειλείτε!»

Οι μόνοι που δεν είχαν μιλήσει για τον Joker και όσα τραγελαφικά έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο και συνεχίζουν να απασχολούν την επικαιρότητα ήταν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού. Τώρα, το έκαναν και ζήτησαν να μην στοχοποιούνται άλλο.

Η υπουργός Πολιτισμού, λίγες ώρες μετά το σάλο με τις εφόδους της αστυνομίας είχε απειλήσει με πειθαρχικά μέτρα τις υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού που κατήγγειλαν πως σε σινεμά όπου παιζόταν η ταινία Joker είχαν μπει ανήλικοι, ενώ η σήμανση της ταινίας είναι για άνω των 18.

Με ανακοίνωσή του, ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, ζητά να «σταματήσει κάθε προσπάθεια στοχοποίησης των υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και κάθε απειλή για “πειθαρχικά μέτρα”».

Διαμηνύουν πως οι γυναίκες που έκαναν τις καταγγελίες δεν φέρουν καμία ευθύνη και το μόνο που έκαναν ήταν να κάνουν καταγγελία πως δεν τηρείται ο νόμος. Ένας νόμος αναχρονιστικός μεν, αλλά νόμος.

«Oι υπάλληλοι εφαρμόζουν ισχύοντες νόμους, και οι νόμοι είναι ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών που τους εισηγούνται», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού καταγγέλλουν την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. σε κινηματογράφους όπου προβαλλόταν η ταινία Joker και ζητούν «νομοθετικές ρυθμίσεις που θα αντικαθιστούν τους αναχρονιστικούς νόμους (όπως ο νόμος 449 του 1937 για τους ανήλικους στον κινηματογράφο!) ώστε να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες σκηνές».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις