Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Εργοστάσιο καραμέλας “σαρώνει” στην Κρήτη! “Καραμελώνουν” από γραβιέρα μέχρι τοματίνια!

εργοστάσιο καραμέλας

«Καραμελώνουμε σχεδόν τα πάντα!» μας λένε οι άνθρωποι στο νέο εργοστάσιο καραμέλας στην καρδιά της Κρήτης, οι οποίοι υποδέχονται αυτό το τριήμερο μικρούς και μεγάλους… στην πιο γλυκιά γιορτή.

Το εργοστάσιο καραμέλας άνοιξε τις πύλες του την Παρασκευή, 28.12.2018 και μέχρι και σήμερα, τελευταία ημέρα των εκδηλώσεών του, υπολογίζεται πως έχει ήδη δεχθεί εκατοντάδες επισκέπτες.

Οι φίλοι της καραμέλας έχουν την ευκαιρία να δουν μάγειρες και ζαχαροπλάστες να καραμελώνουν «από γραβιέρα μέχρι τοματίνια, από κρέπες μέχρι τηγανίτες, διάφορα στριφτάρια παραδοσιακά, άλλες παραδοσιακές συνταγές της Κρήτης».

Για το τριήμερο αυτό, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Κρήτης στο Ηράκλειο, οι μικροί φίλοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν θεατρικά, να παίξουν με τον Άη Βασίλη και με παιδαγωγούς, αλλά και διαδραστικά παιχνίδια. «Γενικά είναι ένα παιχνίδι», μας λένε οι άνθρωποι στο εργοστάσιο καραμέλας, «ένα παιχνίδι που ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Κρήτη, στο Ηράκλειο, και πιθανόν να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, καθώς τα μηνύματα που λάβαμε μέχρι σήμερα είναι πολύ ενθαρρυντικά», τονίζει χαρακτηριστικά, ο διοργανωτής και σεφ Θωμάς Λαζανας, στο newsit.gr.

Δείτε τις… γλυκιές εικόνες από το εργοστάσιο καραμέλας

εργοστάσιο καραμέλας εργοστάσιο καραμέλας

Σήμερα, Κυριακή 30.12.2018, ολοκληρώνεται η τριήμερη γιορτή στο εργοστάσιο καραμέλας, στη διάρκεια της οποίας μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να δουν πώς κατασκευάζεται η χειροποίητη καραμέλα και να μάθουν την ιστορία της. Σας υποδέχεται σήμερα από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ.

Τι λέει ο κ. Θωμάς Λαζανάς στο newsit.gr για το εργοστάσιο καραμέλας

«Χρόνια πολλά από το εκθεσιακό κέντρο της Κρήτης από την καρδιά της Κρήτης, το εργοστάσιο καραμέλας που ξεκίνησε την Παρασκευή και τελειώνει σήμερα. Μια μεγάλη γιορτή για την οικογένεια, η πιο γλυκιά γιορτή, καθώς η καραμέλα είναι το αγαπημένο προϊόν μικρών και μεγάλων.

Εκατοντάδες οι επισκέπτες έχουν φτάσει μέχρι σήμερα, είναι ενθουσιασμένοι καθώς ένα πλήθος μαγείρων ζαχαροπλαστών, πραγματοποιούν γλυκές γεύσεις με βάση την καραμέλα. Καραμελλώνουμε σχεδόν τα πάντα. Από γραβιέρα μέχρι ντοματίνια. Από κρέπες μέχρι τηγανίτες. Από διάφορα στρυφτάρια παραδοσιακές συνταγές της Κρήτης. Τα παιδικά μέσα στον πολυχώρο των 3χιλ τετραγωνικών μέτρων εκτός από πολλές χιλιάδες καραμέλες που έχουμε ετοιμάσει σε διάφορες γεύσεις, έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν διάφορα θεατρικά της τοσοδούλας της καραμέλας, να παίξουν με τον Άι Βασίλη και να κάνουν διάφορα αλλά διαδραστικά παιχνίδια.

Γενικά είναι ένα παιχνίδι των παιδιών αλλά και μια τεράστια γιορτή που ξεκίνησε για πρώτη φορά στο Ηράκλειο της Κρήτης και πιθανόν να ταξιδέψει και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς τα μηνύματα που λάβαμε μέχρι σήμερα είναι πολύ ενθαρρυντικά».

Ακούστε όσα λέει στο newsit.gr

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις