Κυριακή, 14 Απρ.
27oC Αθήνα

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: Ο καθένας έχει τη θεωρία του, μπερδεύει και δυσκολεύει τις έρευνες

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: Ο καθένας έχει τη θεωρία του, μπερδεύει και δυσκολεύει τις έρευνες
NDP

«Είναι πολύ ευχάριστο που πλέον ο κόσμος ενδιαφέρεται. Δεν είναι το πρώτο αντίστοιχο περιστατικό», λέει η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση για το ασύλληπτο περιστατικό με το χάσκι στην Αράχωβα.

Στο δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel βγήκε ζωντανά το βράδυ της Τρίτης (19.12.2023) η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση. Η ιδρύτρια του Save a Greek Stray (SGS) αναφέρθηκε στην κακοποίηση του άτυχου χάσκι, Όλιβερ στην Αράχωβα, η οποία έχει σοκάρει την ελληνική κοινή γνώμη.

«Είναι πολύ ευχάριστο που πλέον ο κόσμος ενδιαφέρεται. Δεν είναι το πρώτο αντίστοιχο περιστατικό. Βλέπουμε μια Ελλάδα που ξαφνικά αυτά τα περιστατικά δεν τα σηκώνει.

Επειδή έχω δει αυτή τη σταδιακή αλλαγή, με χαροποιεί πάρα πολύ. Αυτό που προσωπικά δεν με χαροποιεί είναι το να αναπτύσσει ο καθένας τη θεωρία του και να τρέχουμε για να προλάβουμε την είδηση, πλέον όχι μόνο οι δημοσιογράφοι αλλά και ο καθένας ξεχωριστά», είπε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.

«Παρόλο που αυτό έχει μια δυναμική, ενδεχομένως να μπερδεύει τον κόσμο και να δυσκολεύει την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος και την απόδοση της δικαιοσύνης», συμπλήρωσε.

 

Για το cancel του χωριού της Αράχωβας, μίλησε επίσης η ιδρύτρια του Save a Greek Stray: «Το να ακυρώνουμε μια περιοχή και να στρεφόμαστε αντίθετα σε μια κοινότητα, η οποία, ναι είναι η Αράχωβα είναι όμως και άνθρωποι που βγάζουν τα χρήματα για να στηρίξουν τις οικογένειές τους.

Το να στρεφόμαστε εναντίον τους, αντί να δουλεύουμε μαζί τους, αντικειμενικά είναι οι άνθρωποι που μπορούσαν να βοηθήσουν πάρα πολύ στην επίλυση της υπόθεσης. Υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν.

Αυτή η ακυρωτική προσέγγιση, η υπερβολική για μένα προσέγγιση τους κρατάει πίσω από το να πουν πραγματικά αυτά που ξέρουν. Αυτή η κόντρα και ο μισανθρωπισμός που αμέσως προκαλείται μέσα μας τον θεωρώ προβληματικό», συμπλήρωσε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις