Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ερήμωσαν Αττική και Θεσσαλονίκη – Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 στο πλαίσιο των νέων μέτρων

Ερήμωσαν Αττική και Θεσσαλονίκη – Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 στο πλαίσιο των νέων μέτρων
ΦΩΤΟ REUTERS

Μπορεί την περασμένη εβδομάδα στις 18.00 το απόγευμα να γινόταν χαμός από κόσμο που έκανε βόλτα στις βιτρίνες, ωστόσο αυτό το Σαββατιάτικο απόγευμα, η εικόνα τόσο σε Αττική όσο και σε Θεσσαλονίκη, είναι εντελώς διαφορετική. 

Με βάση τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο προστασίας των πολιτών από το νέο κορονοϊό, οι πολίτες απαγορεύεται να κυκλοφορούν μετά τις 18.00 το απόγευμα ενώ τα εμπορικά καταστήματα παρέμειναν κλειστά. Το πρωί υπήρξε κάποια κίνηση, ιδιαίτερα στις παραλίες, τις λαϊκές και τα σούπερ μάρκετ ενώ στους εμπορικούς δρόμους όπως η Ερμού, έκαναν τη βόλτα τους ελάχιστοι πολίτες. 

ΦΩΤΟ REUTERS

Όλα αυτά μέχρι τις 18.00 το απόγευμα, οπότε οι δρόμοι ερήμωσαν, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, τα καταστήματα τροφίμων έκλεισαν σήμερα στις 17.00 και οι περισσότεροι πολίτες επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Click4More: Κορονοϊός: Ακόμα μία αρνητική πρωτιά για την Αττική – Σε ποιες περιοχές καταγράφονται τα νέα κρούσματα
 

Οι δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι έρημοι όπως βλέπετε και στις εικόνες του Thestival, ενώ αστυνομικοί ελέγχουν τους πολίτες που κυκλοφορούν για το εάν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης για λόγους εργασίας ή υγείας ή για το εάν έχουν στείλει το απαραίτητο sms στο 13033.

Δείτε τις εικόνες του τηλεοπτικού σταθμού OPEN μετά την ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις