Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Έρχεται εβδομάδα εξελίξεων για τα ελληνοτουρκικά: Σε Αθήνα και Άγκυρα ο Στόλτενμπεργκ

Έρχεται εβδομάδα εξελίξεων για τα ελληνοτουρκικά: Σε Αθήνα και Άγκυρα ο Στόλτενμπεργκ
Φωτογραφία αρχείου

Την Αθήνα θα επισκεφτεί την Τρίτη 6 Οκτωβρίου ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΝΑΤΟ, ο κ. Στόλτενμπεργκ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Δένδια και Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Μία ημέρα νωρίτερα, στις 5 Οκτωβρίου, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ θα επισκεφτεί την Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και άλλους υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

Μετά από μια σειρά τεχνικών συναντήσεων μεταξύ των στρατιωτικών αντιπροσώπων της Ελλάδας και της Τουρκίας στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες δημιουργήθηκε, χθες, Πέμπτη (1 Οκτωβρίου 2020), διμερής στρατιωτικός μηχανισμός αποφυγής θερμού επεισοδίου.

Στρατιωτικές πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσαν το γεγονός. Όπως εξήγησαν, πρόκειται για τη λειτουργία γραμμής επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών σε στρατιωτικό επίπεδο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για την αποφυγή ατυχημάτων. Το σημαντικό είναι, όπως υπογράμμισαν οι ίδιες πηγές, ότι μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία η Τουρκία δεσμεύτηκε στο Διεθνές Δίκαιο και στους κανόνες καλής γειτονίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις