Ελλάδα

Έρχεται προτεραιότητα στα φανάρια για τα ασθενοφόρα – Πιλοτική εφαρμογή στον Πειραιά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Προτεραιότητα στα φανάρια για τα ασθενοφόρα φέρνει ένα πρωτοποριακό σύστημα από την Περιφέρεια Αττικής για  πρώτη φορά στην Ελλάδα με μια πιλοτική εφαρμογή στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Η εφαρμογή θα ξεκινήσει από το φθινόπωρο στον Πειραιά με προοπτική την επέκτασή της, στις λεωφ. Κηφισίας και Κατεχάκη για τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής.

Το σύστημα αποτελείται από πομπούς και δέκτες που θα φέρουν τα ασθενοφόρα με έκτακτα περιστατικά από οποιαδήποτε αφετηρία προς το Τζάνειο, μέσω των οποίων οι φωτεινοί σηματοδότες θα λαμβάνουν σήμα και θα δημιουργούν το λεγόμενο «πράσινο κύμα» διαρκείας 7 δευτερολέπτων, για κάθε ασθενοφόρο που προσεγγίζει στα φανάρια.

Με αυτό τον τρόπο, αφενός επιτυγχάνεται σημαντική και πρωτίστως ασφαλής απομείωση του απαιτούμενου χρόνου άφιξης του ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Για την χρήση της εφαρμογής ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης ,επισημαίνει ότι η Περιφέρεια αξιοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία για να κερδίσει με ασφάλεια κάθε πολύτιμο λεπτό για την υγεία των συμπολιτών μας. Σημειώνει ότι εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Περιφέρεια για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης και «φιλοδοξούμε πολύ γρήγορα να εφαρμοστεί για όλα τα νοσοκομεία της Αττικής. Πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη καινοτομία, που η εφαρμογή της θα είναι σε πολλές περιπτώσεις καταλυτική για την αίσια έκβαση στα έκτακτα περιστατικά υγείας. Ως περιφερειάρχης Αττικής αλλά και ως πρόεδρος του ΙΣΑ χαίρομαι που μπορούμε να συμβάλλουμε και με αυτό τον τρόπο στην καλή ανταπόκριση του συστήματος υγείας προς όφελος όλων των πολιτών μας», τονίζει επιγραμματικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Μιχάλης Σάλλας παρουσίασε το βιβλίο του – «Τι πήγε λάθος στην Ελλάδα… και τι θα μπορούσε να διορθωθεί»
Για το βιβλίο μίλησαν η Μαρία Ευθυμίου, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας του ΕΚΠΑ, ο Ηλίας Παπαϊωάννου, Καθηγητής Οικονομικών στο London Business School, και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών και τέως Υπουργός, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Δώρα Αναγνωστοπούλου
Ο Μιχάλης Σάλλας
Πρωτοποριακή επέμβαση: Έλληνας γιατρός από την Κίνα χειρούργησε ασθενή στην Αθήνα – «Αυτό είναι μόνο η αρχή»
Το σημαντικό είναι το πώς γίνεται η μετάδοση των δεδομένων από τις εντολές που δίνει ο γιατρός στα μηχανήματα, για να φτάσουν την ίδια ακριβώς στιγμή στον ασθενή
Τηλεχειρουργική ρομποτική επέμβαση στην Ελλάδα 5