ΕΣΡ: Πιθανότητα νέου διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών!

φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στο “ράφι” παραμένουν δύο ακόμα τηλεοπτικές άδειες για τις οποίες δεν εκδηλώθηκε κάποιο επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Εφόσον εκδηλωθεί, θα υπάρξει εκ νέου προκήρυξη του διαγωνισμού με την τήρηση όλων των προηγούμενων διαδικασιών.

Ενδιαφερόμενο αναζητούν δύο ακόμα τηλεοπτικές άδειες, με το ΕΣΡ να υπενθυμίζει σήμερα ότι στην περίπτωση που εξευρεθεί ο επιχειρηματίας θα κινητοποιηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός.

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστή η απόφαση του Συμβουλίου, βάσει της οποίας οι τελικοί προεπιλεγέντες μίας τηλεοπτικής άδειας, εθνικής εμβέλειας, γενικού περιεχομένου, είναι: ΣΚΑΪ, ALPHA, ANT1, STAR και Epsilon.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ, “η εταιρεία ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν συμμορφώθηκε με τον όρο που της είχε τεθεί με την απόφαση 63/2018 του ΕΣΡ και τη διαγράφει από τον οριστικό πίνακα των προεπιλεγέντων υποψηφίων για τη χορήγηση των αδειών που προκηρύχθηκαν με βάση την προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ”.

Η Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ, από την πλευρά της, σε ανακοίνωσή της προαναγγέλλει πως θα προσφύγει στο ΣτΕ κατά της γνωμοδότησης του ΕΣΡ.

ΕΣΡ για τις αιτιάσεις

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Ροδόλφος Μορώνης εξέφρασε την ικανοποίηση του Συμβουλίου. Όσον αφορά τις αιτιάσεις της ΕΙΤΗΣΕΕ περί απείρου αριθμού αδειών, πηγές του ΕΣΡ επισήμαναν ότι η αγορά έκρινε μόνη της ότι δεν μπορούσαν να είναι έτσι.

Προειδοποίησε, πάντως, ότι ο νόμος για τα αδειοδοτημένα κανάλια θα τηρηθεί κατά γράμμα σε όλα όσα προβλέπει. Σύμφωνα με τον κ. Μορώνη, έχει ήδη συσταθεί το αρμόδιο κλιμάκιο από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης το οποίο θα ασχολείται με την τήρηση όλων των διατάξεων του νόμου (αριθμός 400 εργαζομένων, παραγόμενο πρόγραμμα, εγκαταστάσεις σταθμού κλπ). Ο κ. Μορώνης υπογράμμισε ότι ο έλεγχος θα είναι διαρκής και σε περίπτωση μη τήρησης του νόμου θα υπάρξει άμεση ανάκληση κατοχής της τηλεοπτικής άδειας.

ΕΣΡ: Περιγραφή της επόμενης ημέρας

Η επόμενη μέρα βρίσκει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να ξεκινά τη μελέτη για τη χορήγηση περιφερειακών και θεματικών αδειών. Στα κλιμάκια του Συμβουλίου υπάρχουν δύο προσεγγίσεις όσον αφορά τα κριτήρια για τις περιφερειακές άδειες, που λογικά θα προηγηθούν των θεματικών. Η μία προσέγγιση αφορά έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα για την προκήρυξη των περιφερειακών αδειών και η δεύτερη προσέγγιση κάνει λόγο, να αφεθεί η ίδια η αγορά να κρίνει τη βιωσιμότητα ή όχι των καναλιών, συνεπώς και τον αριθμό τους.

Σύμφωνα με πηγές του ΕΣΡ, έχει ήδη γίνει μια πρόχειρη οικονομική μελέτη για τα στοιχεία βιωσιμότητας των σταθμών στην Περιφέρεια, αλλά ουσιαστικά οι διαδικασίες βρίσκονται στην αρχή. Επίσης, δεν έχει αποφασισθεί ακόμα το πότε θα προκηρυχθούν.

ΕΣΡ: Στην αναμονή για την πρώτη δόση των καναλαρχών

Σε αναμονή της απάντησης από την Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος βρίσκεται το ΕΣΡ, προκειμένου να καλέσει γραπτώς τους κατόχους μιας τηλεοπτικής άδειας για να καταβάλουν το πρώτο από τα δέκα ισόποσα μέρη των 35 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του ΕΣΡ αποφάσισαν να αφήσουν 15 ημέρες μετά την απόφαση της Αρχής για να καλέσουν τους ενδιαφερόμενους να προσέλθουν στα δημόσια ταμεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Κορονοϊός: Στους 560 οι νεκροί στην Ελλάδα – Πέθανε 86χρονη στον “Ευαγγελισμό”

Κορονοϊός: Στους 560 οι νεκροί στην Ελλάδα – Πέθανε 86χρονη στον “Ευαγγελισμό”

Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών από επιπλοκές που προκαλεί ο κορονοϊός με τελευταίο θύμα μια 86χρονη γυναίκα. Η 86χρονη νοσηλευόταν στον “Ευαγγελισμό”, έπασχε από υποκείμενα ... Διαβάστε περισσότερα
Κορονοϊός: 1 στα 3 Ελληνόπουλα επηρεάστηκαν αρνητικά από τα περιοριστικά μέτρα της άνοιξης

Κορονοϊός: 1 στα 3 Ελληνόπουλα επηρεάστηκαν αρνητικά από τα περιοριστικά μέτρα της άνοιξης

Ο κορονοϊός είναι εδώ και οι επιπτώσεις του πολυεπίπεδες. Το 33% των παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα επηρεάστηκαν αρνητικά από τα περιοριστικά μέτρα της άνοιξης. ... Διαβάστε περισσότερα
Αλκοόλ και οδήγηση ποτέ μαζί: Πανελλαδική καμπάνια για την 14η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα

Αλκοόλ και οδήγηση ποτέ μαζί: Πανελλαδική καμπάνια για την 14η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα

Οδήγηση και αλκοόλ είναι επικίνδυνος συνδυασμός. Χιλιάδες οδηγοί σε όλη την Ελλάδα ενημερώθηκαν κατά τη διάρκεια της “14ης Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα”. Αλκοόλ και οδήγηση ... Διαβάστε περισσότερα
Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα μέτρα στις περιοχές αυξημένης επιτήρησης και αυξημένου κινδύνου

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα μέτρα στις περιοχές αυξημένης επιτήρησης και αυξημένου κινδύνου

Τι ισχύει από σήμερα στις περιοχές που έχουν ενταχθεί στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) και στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου) για να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός. Αττική και Θεσσαλονίκη στο μικροσκόπιο. Πως θα γίνεται η κυκλοφορία μετά τις 00.30 το βράδυ
Κορονοϊός: Πως θα αλλάξει η ζωή μας από το Σαββάτο – Σε νυχτερινή καραντίνα πάνω από 5 εκατομμύρια πολίτες

Κορονοϊός: Πως θα αλλάξει η ζωή μας από το Σαββάτο – Σε νυχτερινή καραντίνα πάνω από 5 εκατομμύρια πολίτες

Σε ισχύ τα νέα μέτρα από τα ξημερώματα του Σαββάτου για να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός. “Μαύρος” Οκτώβριος με υπερδιπλάσια κρούσματα και νεκρούς. Πως θα κυκλοφορούν οι εργαζόμενοι το βράδυ και ποιοι εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας.