Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Εθνική Αθηνών – Κορίνθου: Άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα! Πως θα… εξυπηρετηθούν οι οδηγοί

Εθνική Αθηνών – Κορίνθου: Άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα! Πως θα… εξυπηρετηθούν οι οδηγοί

Ώρες ταλαιπωρίας για εκατοντάδες οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στην Αθηνών – Κορίνθου εξαιτίας της καταστροφής στην Κινέτα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν και τα δυο ρεύματα από τα ξημερώματα της Δευτέρας (25.11.2019).

Εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν και δεν μπορούσαν για ώρες να κινηθούν και τα συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου, με την Ολυμπία Οδό να ενημερώνει, νωρίς το πρωί, πως όσοι προγραμμάτιζαν ταξίδι για την Πελοπόννησο, καλύτερα θα ήταν να το ματαιώσουν.

Click4more: Εθνική Αθηνών – Κορίνθου: Ταλαιπωρία χωρίς τέλος για τους ακινητοποιημένους οδηγούς

Στα διόδια της Κορίνθου, οδηγός έφτασε στις 06:30 το πρωί και έμεινε, μαζί με πολλούς άλλους, εκεί έως τις 11:15 όταν άνοιξε το ρεύμα προς την Αθήνα! Παρ’ ότι, πάντως, δόθηκε στην κυκλοφορία το ρεύμα προς Αθήνα στο τμήμα Ελευσίνα – Κόρινθος, η κίνηση των οχημάτων γίνεται από μια λωρίδα.

Το ρεύμα προς Πάτρα παραμένει κλειστό, αλλά γίνονται προσπάθειες και υπολογίζεται ότι θα δοθεί στην κυκλοφορία μέσα στις επόμενες μια με δυο ώρες. Μέχρι τότε, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, για όσους οδηγούς έχουν προορισμό προς την Πάτρα, θα δοθεί στην κυκλοφορία μία λωρίδα κυκλοφορίας του αντίθετου ρεύματος ώστε να απεγκλωβιστούν κι εκείνοι!

Αυτό θα γίνει στο 60ο χλμ της Εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών μέχρι το 65ο χλμ. Έτσι τα οχήματα που κινούνται προς Πάτρα θα μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ στο σημείο αυτό τα αυτοκίνητα που κινούνται προς Αθήνας θα έχουν στη διάθεση τους μόνο μια λωρίδα αφού η μεσαία θα παραμείνει κλειστή για λόγους ασφαλείας.

Η ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού

Αποκατάσταση κυκλοφορίας στο τμήμα Ελευσίνα- Ισθμός στο ρεύμα προς Αθήνα

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα στο τμήμα Ελευσίνα – Κόρινθος, καθώς απομακρύνθηκαν νερά και φερτά υλικά που συσσωρεύτηκαν νωρίς το πρωί στην περιοχή της Κινέτας (Χ.Θ. 53+800 – 62+000) από τις γειτνιάζουσες στον αυτοκινητόδρομο καμένες πλαγιές των Γερανείων.

Συνεργεία της Ολυμπίας Οδού και υπεργολάβων συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή με στόχο να καταστεί δυνατή η κυκλοφορία και προς Πάτρα, αρχικά σε μία λωρίδα, το συντομότερο δυνατό. Όλος ο μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή σε όλο το μήκος του δρόμου.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή πλησιάζοντας στην περιοχή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, καθώς προσωρινά η κυκλοφορία θα διεξάγεται σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΟΣ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις