Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Εθνική Πινακοθήκη: «Πανικός» στα social media από την πτώση του έργου του Πικάσο

Εθνική Πινακοθήκη: «Πανικός» στα social media από την πτώση του έργου του Πικάσο

Λεπτομέρειες για το πώς έγινε η λεγόμενη «κλοπή του αιώνα» από την Εθνική Πινακοθήκη των πινάκων του Πικάσο και του Μοντριάν, αλλά και ποιος είναι ο δράστης, έδωσαν την Τρίτη (29/6) στην συνέντευξη Τύπου οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Αυτό όμως που μονοπωλεί σήμερα τα social media είναι το στιγμιότυπο που πέφτει ένα από τα έργα τέχνης, αλλά και το πώς αντέδρασαν οι παρευρισκόμενοι. 

Συγκεκριμένα, οι δύο πίνακες είχαν τοποθετηθεί σε έναν πάγκο για να εξυπηρετηθούν οι φωτογράφοι που ήθελαν να πάρουν τις σχετικές λήψεις. Λίγο πριν τις ανακοινώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, για την εξιχνίαση της υπόθεσης κλοπής τους από την Εθνική Πινακοθήκη, φαίνεται λοιπόν ότι ο πίνακας του Πικάσο με «Το γυναικείο κεφάλι» δεν είχε σταθεί καλά, με αποτέλεσμα να κυλήσει και να πέσει στο δάπεδο.

Δείτε το στιγμιότυπο:

Το στιγμιότυπο σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα social media, κυρίως όμως με χιούμορ. Όπως ήταν αναμενόμενο το hashtag #Πικάσο είναι μέχρι και σήμερα στην κορυφή του twitter με τους χρήστες να κάνουν λόγο για Κλουζό επιθεωρητές από το Διακοφτό  και πως ακούμπησαν τον πίνακα λες και ακουμπούσαν τις κορνίζες γάμου στον μπουφέ της μάνας τους. Πολλοί μάλιστα δεν πίστευαν ότι το περιστατικό μπορεί να ήταν πραγματικό.

Δείτε κάποιες από τις αντιδράσεις στο Twitter:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις